2 użytkowników online: 4114

Szczegóły grupy

[pomoc] Zobacz wszystkie fora
  O grupie   Forum   Wiadomości   Artykuły   Porady   Ludzie  

OTWARTA / dla pacjentów
Depresja - grupa dla pacjentów i rodzin
  • Założyciel:
  •  
  • Data powstania: 01-06-2010
  •  
  • Ostatni post: 30-07-2010, 11:06
  • Ilość członków 124
  •  
  • Tematów na forum: 55
  •  
  • Artykuły: 27
  •  
  •  
  • Porady: 8
Oceń grupę: 
1 2 3 4 5
 (5.0)
Czym jest i jak sobie z nią radzić? Jak rozpoznać czy to depresja? Nie bój się pytać.

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Rexetin-czy to dobry lek?
smile frown biggrin wink eek cool confused razz mad arrow exclaim evil cry cheesygrin

Nie chcesz wpisywać KODU? Nie chcesz być anonimowy?
Zaloguj się lub stwórz konto w serwisie.

Ostatnie posty w wątku: Rexetin-czy to dobry lek?

• Data dodania: 01.07.2010 11:48

Dwa lata temu popadlam w depresje...nawet nie wiedzialam, ze to jest wlasnie to...mialam plackowate lysienie i kazde wyjscie z domu bylo dla mnie wielkim wysilkiem i stresem...kolezanka poradzila mi wizyte u psychiatry...i wlasnie ten lek przepisal mi lekarz.Na poczatki czulam sie, jakby cala moja energie siedziala we mnie i nie mogla sie wydostac...cilo bezwolne a w srodku szal...ale po jakims czasie wszystko ucichlo...energia zaczela wychodzic...i czulam sie znakomicie...wlosy zaczely odrastac i bylo juz ok.......ale teraz nastapil nawrot choroby...jednej i czuje ze drugiej tez......a mialam kontynuwac leczenie....ale jesli chodzi o lek to ja polecam smile

• Data dodania: 25.06.2010 12:19

Oczywiście że mogą pomóc.Ale może również być skuteczna dobra psychoterapia.
Jednak ja polecałbym ten problem rozwiązać za sprawą wizyty u specjalisty(psycholog,psychiatra),ponieważ tylko tam można uzyskać profesjonalną pomoc oraz liczyć na ewentualne wypisanie odpowiednich leków,przy uwzględnieniu prawidłowej diagnozy.
Pozdrawiam i życzę lepszego samopoczucia.

• Data dodania: 24.06.2010 12:24

Witam, proszę o pomoc, poradę...
Mam 22 lata, podejrzewam,ze mam fobię społeczną. to trwa juz kilka lat.. strasznie boje sie kontaktu wzrokowego (co kiedys mi sie to nie zdarzalo), nie mgoe wysiedziec w miejscu,jak ktos na mnie patrzy dlzuej to od razu robi mi sie goraco, zaczynam zachowywac sie dziwnie i nie panuje nad swoim cialem- strasznie sie stresuje. nie wiem co z tym robic, nikomu nigdy o tym nie mowilam,boje sie isc do lekarza, a szczegolnie przerazliwie boje sie kolejek, czesto rezygnuje. mam 22 lata, boje sie co dalej bo to sie nasila coraz bardziej, dochodzi do tego ze nie moge wysiedziec na wykladzie,boje sie sic do fryzjera bo boje sie,ze glowa mi zacznie sie ruszac, to straszne uczucie:/ martwie sie o przyszlsoc, bo juz od ponad pol roku nie pracuje, mam straszny lęk rpzed poznaniem nowych ludzi, pojsciem do nowej frimy...czy na to pomoga jakies leki? prosze o pomoc

• Data dodania: 19.06.2010 00:34

Szczękościsk przechodzi po ok 4 miesiącach , przynajmniej u mnie tak było.

A czy ktoś wie jak jest z odstawianiem? Brałam od 2 lat dawkę 20mg , czasami 30mg. Aktualnie od 2 tygodni nie biorę, ale skutki są fatalne... Osłabienie, skoki temperatury, wymioty... Czy ktoś wie, ile to może trwać?

Pozdrawiam, KB

• Data dodania: 19.06.2010 00:33

Szczękościsk przechodzi po ok 4 miesiącach , przynajmniej u mnie tak było.

A czy ktoś wie jak jest z odstawianiem? Brałam od 2 lat dawkę 20mg , czasami 30mg. Aktualnie od 2 tygodni nie biorę, ale skutki są fatalne... Osłabienie, skoki temperatury, wymioty... Czy ktoś wie, ile to może trwać?

Pozdrawiam, KB

Reklama

Reklama