3 użytkowników online: 3552

Forum Odchudzanie i dieta

[pomoc] Zobacz wszystkie fora
  O grupie   Forum   Wiadomości   Artykuły   Porady   Ludzie  

OTWARTA / dla pacjentów
Odchudzanie i dieta
  • Założyciel: Maciej
  •  
  • Data powstania: 01-06-2010
  •  
  • Ostatni post: 06-09-2010, 13:55
  • Ilość członków 53
  •  
  • Tematów na forum: 47
  •  
  • Artykuły: 10
  •  
  •  
  • Porady: 4
Oceń grupę: 
1 2 3 4 5
 (3.2)
Skuteczne odchudzanie - czy coś takiego istnieje?

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
Objadanie się
smile frown biggrin wink eek cool confused razz mad arrow exclaim evil cry cheesygrin
Nie chcesz wpisywać KODU? Nie chcesz być anonimowy?
Zaloguj się lub stwórz konto w serwisie.

Ostatnie posty w wątku: Objadanie się

• Data dodania: 02.08.2010 12:04

Oto kilka rad dla osób dotkniętych problemem w wersji light (takich co czują, że są w stanie poradzić sobie same)
- zarzucić dietę! w ogóle NIE KONTROLOWAĆ. Przypomnijcie sobie Wasze odżywianie zanim wpadłyście na pomysł żeby się odchudzić (u mnie tak było: sport->ostroreksja-> anoreksja->objadanie->obecnie dużo sportu i lekka ortoreksja...). Po prostu jedzcie normalnie, ogólnie zdrowo, ale smażone czy słodkie też jest ok. od czasu do czasu pizza np., piwo ze znajomymi to nie dramat, lody na spacerze są normalne. Patrzcie po innych. Żyjcie normalnie. Nie liczcie. Nie przejmujcie się. Przestaniecie o tym nałogowo myśleć.
-Łakomstwo to nie grzech! Nie jesteście mniszkami. Każdy ma prawo do przyjemności, więc nie róbcie tego w samotności. Jedzenie w towarzystwie, smaczne potrawy są ELEMENTEM ludzkiego życia, a nie jego sensem. Żyję się TAKŻE po to żeby jest i nie ma co ściemniać, jedzenie jest fajne, pyszne i nie jest niczym złym. Jedzcie z innymi ludźmi. To co inni ludzie. Pomyśl, że nie utyjesz od loda zjedzonego z chłopakiem na spacerze w parku - zaraz gdzieś pójdziecie, poza tym jesteś z nim, masz apetyt na życie wink utyjesz, jeśli sobie odmówisz (po co?) - po to, żeby potem pochłonąć tego loda razem z górą słodyczy przed pójściem do łóżka? A kiedy nic już w domu nie będzie zapychać się rzeczami, których wcale nie lubisz, ot tak, po prostu?

• Data dodania: 05.06.2010 03:42
Gość 2007-06-21 17:40:00 ja mam ten sam problem. popłakałam się czytając twoją wypowiedz.... ale ja nie moge ci nic doradzic bo jestem tak samo z tym samotna. i zagubiona. zostaje nam tylko psycholog. ale ja jakos nie moge sie przelamac. boje sie iśc do lekarza

Polecam tez przejsc sie jeszcze do psychiatry zapisze wam cos ze nie bedziecie sie czuc tak zestresowane i glodne.
Bo psycholog bedzie cie nakierowywac ale szczrze powiem ze bez lekow nie da rady... tez teraz na to cierpie tzn cos podobnego

zycze powodzenia i pozdrawiam
  • Data dodania: 28.05.2010 19:46

hmm często mam z tym problem jak najdzie mnie tzw. chcica to potrafię zjeść naraz pół blachy ciasta itp. Opracowałam sposób. Jeśli najdzie mnie na coś ochota to jem np. kawałek ciasta albo kanapke, ale kiedy nie jeśli to nie wystarczy to myje zęby i uciekam od jedzenia np idę na spacer albo wyrzucam jedzenia do śmietnika jeśli jestem na mieście. często gdy wracam do domu planuje tak drogę, aby minąć jak najmniej sklepów z żywnością.

• Data dodania: 20.05.2010 16:40

jakbym czytała o sobie...

• Data dodania: 07.05.2010 09:46
Zdjęcie lub film zostały usunięte przez użytkownika lub administratora

Reklama

Reklama