2 użytkowników online: 4114

Forum Potrzebuję pomocy!

[pomoc] Zobacz wszystkie fora
  O grupie   Forum   Wiadomości   Artykuły   Porady   Ludzie  

OTWARTA / dla pacjentów
Potrzebuję pomocy!
  • Założyciel: Krystyna
  •  
  • Data powstania: 04-01-2010
  •  
  • Ostatni post: 31-07-2010, 19:08
  • Ilość członków 31
  •  
  • Tematów na forum: 26
  •  
  • Artykuły: 45
  •  
  •  
  • Porady: 14
Oceń grupę: 
1 2 3 4 5
 (1.5)
Potrzebuję pomocy! Grupa wsparcia dla chorych i ich rodzin.

Dlaczego warto dołączyć do tej Grupy

• poznasz ludzi o podobnych problemach zdrowotnych
  • podyskutujesz na konkretny temat, który Ciebie interesuje
  • będziesz na bieżąco informowany/a o nowych wątkach i wypowiedziach
choroba dwubiegunowa
smile frown biggrin wink eek cool confused razz mad arrow exclaim evil cry cheesygrin

Nie chcesz wpisywać KODU? Nie chcesz być anonimowy?
Zaloguj się lub stwórz konto w serwisie.

Ostatnie posty w wątku: choroba dwubiegunowa

• Data dodania: 20.06.2010 18:36

Witam
moj chlopak cierpi na tą chorobę, udalo sie jakos doprowadzic go do szpitalaw manii popełnil mnostwo wykroczen,chcial zabic mnie syna, matke,mial swiadomosc, ze jest z nim cos nie tak,ale mowil,ze jest mu z tym dobrze,wymalowal mi ściany w demonach wypisujac ze demon jest w nim i wszyscy zginiemy, potem mowil, jak bardzo nas kocha i chcial wycieczke do disneylandu za 16000 zł wykupic.kupic mi nowy samochod z salonu, mnostwo innych rzeczy,teraz jest w zakladzie zamknietym nie mam z nim kontaktu ani nie wiem co sie z nim dzieje,prosze was ludzi ktorzy to przeżyliście, abyście chociaz polowicznie opisali mi co taki czlowiek myśli, czuje i robi po wyjsciu ze szpitala, czy bedzie swiadom swoich czynow podczas manii,czy nadal bedzie chcial mnie zabic,czy bedzie wyciszony ale to wroci? ta jego mania przyszla tak nagle,zwłaszcza,ze nikt w ogole nie spodziewal sie,ze taka choroba istnieje.mial depresje i to dosc dlugo,ale nie dal sobie pomoc nie chcial isc do lekarza,kiedy przyszla mania on byl wniebowzięty ze nie ejst juz cichy spokojny to go kręcilo... ja sie go boje,jak mam z nim dalej życ?oka nie zmróże bo bede miala wrazenie,ze jak wstanie w nocy do wc to ze idzie po nóż,bedzie mi mowil,ze jest wszytsko dobrze a bedzie obmyślał plan zabicia kogoś...wiem,ze to dziewnie zabrzmi,ale to byl naprawde spokojny mily inteligentny wykształcony chlopak, mielismy plany i marzenia, kochalismy sie a choroba mi go zabrala,chce mu jakos pomoc ale boje sie ze on nie odpowiada za swoje czyny...czy on z tego szpitala wyjdzie normalny i świadomy?jakie sa szanse ze choroba nie wroci i że on bedzie normalnie zyl?blagam jesli ktos mial podobne oznaki niech opisze jak teraz żyje, dzieki. moje gg 3514957

• Data dodania: 22.03.2010 14:00

nadal jest źle, lekarz dołączył TEGRETON .Jest dzień że jest OK. A NA NASTĘPNY ZNÓW DÓŁ .Mąż jest załamany , boi się powrotu do pracy ,a jest już 3 miesiące na zwolnieniu, stracił do siebie zaufanie i uważa się za bardzo mało wartościowego człowieka , co nic nie potrafi - a jest inaczej . frownfrown

• Data dodania: 09.02.2010 22:43

jak to znosisz?co lekarz mówi wyjdzie z tego?hmm ztego raczej si enei da wyjsć i ztego co wiem jest to psychoza więc jest ciężko dobry lekarz to podstawa ale co z tego jak nie pomaga...idz do niego niech bezie ztobą szczery co cie czeka a nie owijanie bawełny...nie łudz si na cud abądz realistką wsparcie mężowi potrzebne ale musisz wiedzieć co cie czeka w zyciu pisząc tego posta woląsz o pomoc bo wsumie co chciałąs powiedzieć przez niego?? cool

• Data dodania: 09.02.2010 14:23

Mój mąż od 10 lat choruje na chorobę dwubiegunową.Początkowo były to spadki nastroju -depresja które po lekach ustępowały .Obecnie od 4 lat obserwuję u mężą okresy depresji i mani. Każde następne zachorowanie jest gorsze i mąż je gorzej znosi. Jest leczony przez doświadczonego specjalistę psychiatrii .Obecnie od połowy grudnia ma głęboką depresję bierze duże dawki leków - Efektin 150/rano/ i 75/wieczór/Lit 3 x 2 tabl. oraz ZALASTĘ. bARDZO SIĘ O NIEGO MARTWIĘ . frownfrownfrownfrown

Reklama

Reklama