użytkowników online: 3145

Stres w pracy

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.7)
      Jak sobie radzić ze stresem, formy relaksu, idealne miejsce pracy.
       O grupie Forum  Wiadomości (83) Artykuły (26) Porady (13) Społeczność (33) Szukaj  

Forum - Stres w pracy

Wpływ stresu na zdrowie człowieka [50]

• Dodano: 16-04-2010, 17:43
      •  
      •  
      •  
      •  
      miałam tak w poprzedniej pracy. Kiedy miałam tam iść dopadały mnie straszne bóle brzucha. Wyleczyłam się w prosty sposób: zmieniłam pracę!
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 30-04-2010, 12:38
      •  
      •  
      •  
      •  
      Jest tu artykuł na temat pracy a dokładniej święta pracy :

http://www.fozik.pl/artykuly/8651/1/%C5%9Awi%C4%99to%20pracy%20bez%20pracy,%20czyli%20co%20tak%20naprawd%C4%99%20%C5%9Bwi%C4%99tujemy

- fajnie opisany smile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      Ostatnio trafiłam na świetną stronę, która dotyczy stresu w pracy a mówiąc dokładniej jego zapobieganiu. Podobno można do nich zadzwonić (anonimowo), zglosić problem a oni kontaktują się z pracodawcą i starają sie podcza scwiczen w czasie pracy odstersowac pracowników. Niezly pomysl, moze to bedzie sposob na mniej stresujaca prace.
      Zagladnijcie na strone: www.quasso.pl

pozdrawiam
      • Dodano: 27-05-2011, 11:40
      •  
      •  
      •  
      •  
      Szanowni Państwo
      W przeciwieństwie do codziennych, niewielkich sytuacji stresowych, których nie sposób uniknąć, długotrwały, nierozładowywany stres, może być przyczyną wielu groźnych chorób. Depresja, otyłość, choroby układu krążenia, a nawet nowotwory – do tego może doprowadzić bagatelizowane poczucie regularnego, obciążającego stresu. Aby tego uniknąć warto samemu zadbać o zmianę naszego trybu życia, a także kompleksowo przebadać nasz organizm. Jeśli odczuwamy długotrwały stres dobrym rozwiązaniem jest zasięgnięcie opinii specjalistów. Poradzą nam oni jak skutecznie radzić sobie ze stresem i minimalizować zagrożenia z nim związane. Lekarze podpowiedzą nam również jak wyeliminować złe nawyki, zmienić nasz stylem życia i co zrobić, by stres nie wpływał negatywnie na nasz organizm. Podczas indywidualnych konsultacji pacjent może uzyskać plan regeneracji organizmu, wykaz specjalnej diety, program ruchu oraz nauczyć się skutecznych technik zwalczania stresu.
      Zespół Med Polonii
      Oddano 1 głos
      U mnie w pracy ogólnie jest dużo sytuacji stresowych i z tego co słyszałam wiele moich współpracowników sobie z tym nie radzi. Szef zaproponował nam wspólne zajęcia z terapeutą.
      Oddano 1 głos
      talerzyk17 2010-04-16 17:43:32 miałam tak w poprzedniej pracy. Kiedy miałam tam iść dopadały mnie straszne bóle brzucha. Wyleczyłam się w prosty sposób: zmieniłam pracę!

Jak widać czasami proste rozwiązania są najlepsze! smile
      • Dodano: 31-08-2011, 19:34
      •  
      •  
      •  
      •  
      Z własnego doświadczenia wiem że stres zwłaszcza skumulowany działa niszcząco na organizm...problemy ze snem,nadpobudliwość to tylko niektóre z objawów które u siebie zaobserwowałem...niestety czasy są teraz takie że stresu nie da się wyeliminować...a propo stresu to cos takiego to dopiero moze byc stresujace jesli sie sprawdzi naprawde---> http://***/site/news048/
      Oddano 1 głos
      Witam

Steres wpłynął na mnie tym ze nabawiłam sie ogromnych boleści żoładka,schudłam masakrycznie,Przygoda z moim stresem zaczeła sie w pracy,wywierali nacis na mnie abym wiecej wiecej z siebie dawała i tak to ise zaczeło.Przed każdym pojsciem do pracy musiałam brac srdoki przeciwbolowe na żoładek,po jakimś czasie przyszły wrzody ktore lecze do tej pory,tak wiec stres to powolny zabójca,ktory wykancza człowieka od srodka smile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 9 głosów
      Oddano 9 głosów
      na mnie stres działa wykańczajaco, mam podwyższoną temp, boli mnie żołądek do tego stopnia że robi mi sie niedobrze... masakra, szkoda że każdy musi chodzić do pracy
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 5 głosów
      Oddano 5 głosów

Podobne dyskusje

Komentowane konferencje