użytkowników online: 4037

Stres w pracy

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.7)
      Jak sobie radzić ze stresem, formy relaksu, idealne miejsce pracy.
       O grupie Forum  Wiadomości (83) Artykuły (26) Porady (13) Społeczność (33) Szukaj  

Forum - Stres w pracy

Wpływ stresu na zdrowie człowieka [50]

• Dodano: 14-12-2011, 15:28
      •  
      •  
      •  
      •  
      Aneczko jajas ty fajna,jak ty fajnie potrafisz wszystko obrucic w smieszny zarcik heheh,ty kurko nasza,stres to jest wrog człowieka naszego organizmu to przez niego chorujemy i mamy nerwice fe smile
      Image

Image
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy
      Ostatnie lata były dla mnie bardzo trudne. Obecnie czuję się bardzo zmęczona, chora i strasznie się zestarzałam przez ostatnie kilkanaście miesięcy, czyli od kiedy pracuję z obecną toksyczną szefową. Szefowa ma zespół bardzo dobrych specjalistów, ale ich nie docenia, nie wysyła na żadne szkolenia, izoluje, krzyczy na wszystkich, ubliża im, krzyczy, że nic nie umieją, że im się nie chce, żeby wreszcie zabrali się do roboty. Krzyczy tak, że ludzie z innych działów to słyszą i się dziwią. Jednocześnie szefowa przydziela każdemu coraz więcej coraz bardziej trudnych i zawiłych zadań. Liczba pracowników jest coraz mniejsza, nowych się nie przyjmuje. Szefowa nie dba o podwyżki dla pracowników, chociaż w innych działach podwyżki są przydzielane, pensje są już tak niskie, że nie wystarczają na życie. Ludzie boją się, gdy szefowa przychodzi do pracy i planują dzień tak, żeby w czasie jej największych krzyków organizować spotkania z innymi działami konieczne do wykonania zadań. Obowiązki są jednak dość ciekawe i to jeszcze niektórych trzyma w tym miejscu. Obecnie jestem na urlopie, szukam innej pracy i dużo odpoczywam, mam nadzieję, że to mi pomoże.
      Wcześniej również nie było dobrze, po wykonaniu olbrzymiej pracy dla pracodawcy, który bał się, że będzie musiał zlikwidować biznes, bo nie miał stosownych pozwoleń i nie widział szansy ich otrzymania, po uzyskaniu dzięki pracy mojej i zespołu wszystkich pozwoleń, pracodawca stwierdził, że moje stanowisko nie jest już potrzebne i je zlikwidował. Przed zlikwidowaniem tego stanowiska przez jakiś czas próbował jeszcze znaleźć na mnie haki, ale to mu się nie udało mimo wielu podejmowanych prób, więc musiał rozstać się z trzymiesięcznym wypowiedzeniem i dwumiesięczną odprawą przysługującą w przypadku likwidacji stanowiska. Nikt nie stanął wtedy po mojej stronie, wszyscy, z wyjątkiem jednej koleżanki przestali się do mnie odzywać, bo bali się również podobnego potraktowania.
      To wszystko odchorowuję, nie wiem czy znajdę jeszcze siłę. Nie jestem już młoda. Co mi radzicie?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      Stres jest dobrym doradcą. a;e niestety nie zawsze działa na nas dobrze smilesmile
      Oddano 1 głos
      Żyć dalej i nauczyć się szacunku do siebie samej, a o tamtej pracy zapomnieć jak o złym śnie...
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 25-02-2012, 10:01
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja mam unikac stresu, bo on zaostrza objawy mojej choroby. Chociaż dobrze sie mówi, gorzej w praktyce .
      Teraz troszkę nauczyłam się nad tym panować
      Oddano 1 głos
      Stres wcale nie wpływa na pracownika pozytywnie .Jest to smutne. Zamiast pracownik się cieszyć, musi się przejmować tym co przyniesie następny, kolejny dzień.
      Podziwiam tych ludzi, co zawsze są pewni siebie i swojego stanowiska pracy.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      stres prowadzi do niebezpiecznych dla zdrowia skutków psychicznych jak i fizycznych... jeśli chodzi o psychiczne sama doświadczyłam. Niestety ciężko jest nam go opanować.
      Image
      Oddano 1 głos
      Masz rację.Moim wiesz co zdaniem sami pracodawcy powodują w nas stresy. Szkoda,że za stres nie ma dodatkowych pensji.

Możliwe,że to by nam wynagrodziło część stresu, który mamy okazję zaznać.
      Oddano 1 głos
      to bym była bogata! smile
      Image
      • Dodano: 27-02-2012, 16:29
      •  
      •  
      •  
      •  
      Iwonko ja tez bym była bogata. Swoim bogactwem podzieliłabym się z dziećmi z domu dziecka i spełniłabym ich marzenia.

Podobne dyskusje

Komentowane konferencje