użytkowników online: 3869

Stres w pracy

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.7)
      Jak sobie radzić ze stresem, formy relaksu, idealne miejsce pracy.
       O grupie Forum  Wiadomości (83) Artykuły (26) Porady (13) Społeczność (33) Szukaj  

Forum - Stres w pracy

rodzina kontra kariera [23]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 15-12-2011, 15:22
      •  
      •  
      •  
      •  
      nie28 2011-12-15 02:12:47 Rodzina zawsze powinna być najważniejsza. Z tym,że pieniądze też są potrzebne. Muru Karolina głową nie przebijesz. Za co pożywisz dzieciaki, zapłacisz rachunki, no właśnie coś za coś smile

Ania no ale bez przesady,dla mnie praca nie jest najwazniejsza,trzeba umiec podzielic obowiazki,jak ktos tego nie potrafi no to wybacz,nigdy bym nie poswieciła sie pracy kosztem rodziny nigdy,pracuje 8 godz dziennie i to mi wystarcza i tak jest dobrze,ja nie musze zarabiac miliionow jak co niektorzy,mnie wystracza moja gaza,a szczesliwa jestem ze wzgledy na rodzine
      Image

Image
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 10-05-2010, 18:41
      •  
      •  
      •  
      •  
      Odwieczny problem i odwieczne pytanie. Jak jest waszym zdaniem? Co wy byście wybrały?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      Nie ma złotego środka niestety. Nie da sie na pół gwizdka zajmowac dobrze rodziną albo robić karierę. W dzisiejszych czasach w pracy trzeba sie oddać na 200% aby być na bieżąco. Nie poznałam jeszcze takiej osoby która idealnie prowadzi rodzinę i robi karierę zawodową ale bardzo chętnie poznam. Może się czegoś od niej nauczę.

Pozdrawiam
      Ella
      Oddano 1 głos
      Jestem zdania, ze kobieta zawsze powinna robić tak, by utrzymać dziecko i siebie. Mężczyźni raz są raz ich nie ma. Innym razem chcemy z nimi być, następnie znów nie chcemy.

a jeśli juz jest rodzina, to tylko dzięki poważnej rozmowie, i ciągłym wspieraniu bedzie można uczynić krok do przodu, trzeba mieć wsparcie.
      najlepiej w kimś bliskim, tym bardziej jeśli masz maleńkie dziecko.

Trzymam kciuki biggrin
      Oddano 1 głos
      Moim zdaniem to wszystko zależy od wykształcenia kobiety i rodzaju pracy jaką wykonuje. Oczywiscie sytuacja materialna rodziny też odgrywa tutaj rolę. Jednakże decydując się na dziecko musimy mu zapewnić jak najwięcej ciepła i miłości.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      Zawsze na drodze szczęścia będą kłopoty. Kobiety zdane są wyłącznie na siebie niestety.Szkoda,że mężczyźni widzą w nas sprzątaczki, a nie naszą kobiecość, naszą wartość.
      Oddano 1 głos
      Jagoda nie zgodzę się z Tobą odnośnie co do wykształcenia.Może połowicznie.Nie zawsze wykształcenie w pracy się przydaje.Liczą się rzeczy.Idealne miejsce na relaks to pokój w którym zagłębimy się z lekturą. smile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 08-11-2011, 18:51
      •  
      •  
      •  
      •  
      po przeczytaniu tego: http://***/349news.php stwierdzilam ze rodzina przede wszystkim!
      Oddano 1 głos
      To jest wiadomo,że rodzina jest najważniejsza.
      Pozostaje zadać sobie pytanie: Czy mnie na nią stać?
      Zawsze będzie to wszystko rozgrywano kosztem kariery. Wolałabym aby nie rozgrywało się tak nasze życie pomiędzy karierą a rodziną.
      Oddano 1 głos
      Niestety Aniu obecne życie zmusza ludzi do takich trudnych wyborów,miedzy kariera a życiem rodzinnym,dzieckiem itd...

Wiele osób egoistycznie odkłada założenie rodziny na dalsze lata i stawia na kariere by sie tzw.ustawić w życiu ale czesto to nie jest dobre ponieważ lata szybko mijaja i pozniej trudno spotkac odpowiednia osobe,tym bardziej jak ktos zrobi kariere ma duze wymagania.
      Sam widziałem sporo samotnych kobiet powyzej 40-stki,ktore maja małe szanse na załozenie rodziny,dzieci,gdzies im uciekl czas przez palce w gonitwie za kariera.

Uwazam że załozenie rodziny jest najwazniejsze,nawet kosztem kariery.Najwazniejsze jest dzielenie sie z kims kazda chwilą,także wtedy kiedy nie jest lekko oraz przekazanie swoim dzieciom prawdziwych wartosci. wink

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      Wiesz Darku moim zdaniem kariera rodzinna powinna zaczynać się dopiero po 40- stce.
      Właściwie to tak powinno być, ale wiesz,że nie będzie. Dobrze wiesz czemu.Jak nie dasz dziecku zjeść, to ono umrze prawda? Kosztem czego - właśnie oto kariery smile
      Oddano 1 głos

Podobne dyskusje

Komentowane konferencje