użytkowników online: 3869

Stres w pracy

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.7)
      Jak sobie radzić ze stresem, formy relaksu, idealne miejsce pracy.
       O grupie Forum  Wiadomości (83) Artykuły (26) Porady (13) Społeczność (33) Szukaj  

Forum - Stres w pracy

Terapia grupowa w pracy [33]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 19-03-2012, 15:36
      •  
      •  
      •  
      •  
      Moim zdaniem takie spotkania grupowe pracowników w formie terapii to dobry pomysł. Moja kuzynka opowiadała mi że u niej w firmie coś takiego zostało zorganizowane. Ona pracuje w dużej firmie i każdy dział osobno miał coś takiego. Jak specjalista dobrze poprowadzi takie spotkanie to można wyjaśnić bez stresu wszystkie nieporozumienia i konflikty. Myśle że to sie przydaje i fajknie kiedy pracodawca dba o pracowników i im coś takiego organizuje

Anna J.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 02-08-2011, 13:12
      •  
      •  
      •  
      •  
      Szef zaproponował nam wspólne zajęcia z psychologiem, mające na celu rozładowanie stresu w pracy. Niby taka terapia - pogawędka. Trochę się jednak obawiam tak mówić o swoich uczuciach przy kolegach i koleżankach z pracy.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      U mnie w pracy też mamy zapewnionego psychologa, lecz wygląda to tak że chodzimy do niego do gabinetu. I mamy zajęcia razem grupowo ale raz na jakiś czas indywidualnie. Ogólnie moim zdaniem pozytywne wrażenia choć były dopiero 2 takie spotkania.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      Mozesz napisać co nieco jak to wygląda?
      Oddano 1 głos
      Jestem ciekawa czy taka terapia grupowa przynosi takie same skutki jak terapia indywidualna. Czy ludzie nie wstydzą się otworzyć przy swoich kolegach z pracy ?
      Oddano 1 głos
      Ja tego właśnie sie obawiam że taka terapia nie przyniesie u mnie niczego dobrego ponieważ będe wstydziła się powiedzieć cokolwiek
      Oddano 2 głosy
      u mnie na 1 takiej sesji grupowej wszyscy byli zestresowani i raczej mało się odzywali. ale później atmosfera się rozluźniła. dodam że chodzimy do przychodni na ul. ogrodową i mogę polecić tą przychodnie.
      Oddano 1 głos
      Nie wiem w jakiej przychodni mój szef planuje dla nas spotkania. ale pocieszył mnie trochę fakt że być może nie tylko ja będę się czuła niepewnie smile a psycholog być może pomoże nam rozładowac tą atmosfere. dzięki wink
      Oddano 2 głosy
      No ciekawie to brzmi, również jestem ciekawa efektów

Misiaa

Oddano 1 głos
      Cześć! Jestem po pierwszym spotkaniu grupowym i zostałam bardzo pozytywnie zaskoczona smile Pani psycholog bardzo miła i kompetentna a całe spotkanie zostało przeprowadzone na podstawie luźnej rozmowy i pogadanki w której każdy z nas uczestniczył ale nie z przymusu tylko raczej z własnej woli - przynajmniej tak było w przypadku moim i kilki koleżanek z którymi później o tym rozmawiałam. Zobaczymy jak będzie dlajje.
      Oddano 1 głos
      Nie zawsze takie spotkania są konieczne.Skoro pracodawca chce takich spotkań to trudno. Może się okazać,że podczas tych spotkań wyjdą największe tajemnice firmy.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy

Podobne dyskusje

Komentowane konferencje