Uzależnienie, alkohol, narkotyki oraz inne używki. Uzależnienie od...

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.3)
      ZZA, DDA, FAZ, chory w rodzinie, itd. Uzależnienie od korzystania z komputera - Internet Addiction Disorder. Porozmawiajmy.
       O grupie Forum  Wiadomości (16) Artykuły (8) Porady (2) Społeczność (98) Szukaj  

Forum - Uzależnienie, alkohol, narkotyki oraz inne używki. Uzależnienie od...

Jestem alkoholiczką !! [62]

• Dodano: 31-01-2010, 15:42
      •  
      •  
      •  
      •  
      Gość 2008-07-18 22:13:00 Mój problem polega na tym że to chyba ja sama jestem alkoholiczką!! Nie pamiętam dnia w którym bym czegoś nie wypiła codziennie pije co najmniej 5 lub 6 piw CODZIENNIE moja mama jest alkoholiczka mój ojciec też jest uzależniony, a podobno dzieci alkoholików maja słabość do uzależnienia się. Ostatnio jak się napiłam to przyszłam do domu nie wiem jak bo prawie nic nie pamiętam mama mi mówiła że wywracałam się na schodach i że kłóciłam się z sąsiadami a później zaczęłam sie szarpać z nią podobno chciałam ją bić a co jest najgorsze to już nie pierwszy raz po alkoholu jestem bardzo agresywna. Nie wiem już co mam robić po prostu nie umiem przestać pić a ja mam dopiero 17 lat
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 22-02-2010, 18:39
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mam 26 lat i jestem alkoholiczka mam przez to powazne problemy prosze o pomoc dziekuje cry
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 23-02-2010, 18:19
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witaj. Piszesz ze masz 26 lat i jestes alkoholiczka. Mam pytanie, a skad wiesz ze jestes alkoholiczka? opierasz to na swoich doswiadczeniach z picia? Czy moze bylas na terapi i tam dowiedzialas sie o chorobie alkoholowej i uznalas ze jestes alkoholiczka. Poza tym piszesz zbyt ogolnie na ten temat i nie bardzo wiem jakiej pomocy oczekujesz. Gdybys mogla bardziej konkretniej okreslic problem. Mozna by wtedy okreslic droge pomocy. Ale to juz musi wyjsc od Ciebie. pozdrawiam

Mariusz

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 11-03-2010, 02:36
      •  
      •  
      •  
      •  
      mam 21 lat w twoim wieku zachowywałam się tak samo jak ty, moi rodzice nazwali to nastoletnim buntem ale wiek dorastania się skończył, a ze mną jest tylko gorzej. nie czekaj przestań puki możesz. już nie pamietam imprezy kiedy nie urwał mnie się film. a kiedy obudzisz się w łóżku obok nie własciwej osoby zejdziesz na ziemie. pomyśl na czym ci w życiu zależy. chcesz coś osiągnąc? czy chcesz zachlewac swoją buzie i żałowac wielu rzeczy? życze ci jak najlepiej. 3maj się
      Oddano 1 głos
      Witam wszystkich serdecznie. Mam powazny problem. Jestem alkoholiczka. Mam 28 lat,jestem matka polrocznego dziecka. Pije od 19 roku zycia.Mialam wowczas "imprezowego"chlopaka. Kazdy weekend konczyl sie totalnym upiciem,potem studia,na ktorych tez pilo sie ogromne ilosci alkoholu. Teraz jestem matka i wiem ze musze z tym skonczyc. Mam dosyc sama siebie,kiedy pije "urywa mi sie film",czesto jestem agresywna,robie i mowie rzeczy ktorych sie na drugi dzien wstdze. Nie wiem co robic,maz nie bardzo mnie rozumie i uwaza,ze przesadzam,mamie nie powiem bo by jej chyba serce peklo,zreszta sama ma wiele swoich problemow. Bardzo pragne z tym skonczyc,nie chce zeby moj synek kiedys sie za mnie wstydzilł. Blagam pomozcie,bo jestem z tym naprawde sama.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      • Dodano: 06-04-2010, 19:45
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mam problem i proszę o pomoc. Nie wiem gdzie i jak ją uzyskać. Ogólnie nie piję, ale kiedy zacznę nie potrafię przestać. To tak jakbym wchodziła w inną bajkę - inaczej siebie widzę, a problemu nie ma.
      Ktoś kto nie zna problemu alkoholizmu wyobraża sobie że jestem kobietą "bezzębną i bezwstydną". A jednak tak nie jest. Jestem matką 4-letniego chłopca i wierz mi lub nie On tego nie odczuł. Ukrywam się jak mogę, nie wiem po co? Nie wiem jak długo?
      • Dodano: 09-04-2010, 10:30
      •  
      •  
      •  
      •  
      A ja czytam i czytam o chorobie alkoholowej. Znalazlam cos ciekawego. Podobno korzen kudzu pomaga. Z tego co sie dowiedzialam to moze nie wyleczy calkiem z picia,ale podobno pomaga chociaz ograniczyc spozycie alkoholu. Wiem,ze nie ma leku na alkoholizm,ale kupilam kudzu root i zazywam 3 tabletki dziennie od 10 dni. I wiecie co? Od tego czasu zauwazylam u siebie poprawe. Nie wiem czy to moje postanowienie skonczyc z piciem,czy rzeczywiscie tabletki zadzialaly. Czy ktos z was to juz probowal?
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 13-04-2010, 18:12
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mam wspolnego faceta, mam wspaniale dzieci.
      Mam 48 lat, pije dwa razy do roku. Nie pije czesciej, a jak mnie dopadnie moment to nie ma dla mnie litosci.
      Lece po bandzie, zygam, sram i dalej pije frown a potem dzwonie po lekarza i prosze o kroplowke. Moj maz nie pije, jest zawsze przy mnie. Ratuje mnie, z najwiekszych opresji. Potrafil przyjechac 2 tysiace km do wloch i mnie ratowac...
      Wyszlam z najgorszego momentu, obiecalam sobie ze to juz sie nie powtorzy nigdy w zyciu i znowu mi sie to powtorzylo.... Teraz ide do lekarza na terapie i mam nadzieje ze mi to pomoze. Chce ratowac swoje zycie i rodzine..... Ewcia
      • Dodano: 20-04-2010, 20:07
      •  
      •  
      •  
      •  
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 25-05-2010, 23:36
      •  
      •  
      •  
      •  
      ja tez jestem alkoholiczka.pije bo nie radze sobie zbezplodnoscia moja i partnera.nie mamy szans na dziecko.ja bylam w ciazy 2 razy i stracilam dzieci.czy ktos moze pomoc takiej kobiecie?nie. frown

Podobne dyskusje

Komentowane konferencje