Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.7)
      Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (261) Artykuły (49) Porady (9) Społeczność (685) Szukaj  

Forum - Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta

leki antydepresyjne [32]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 21-04-2010, 11:22
      •  
      •  
      •  
      •  
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 14-06-2006, 20:56
      •  
      •  
      •  
      •  
      czy od wszystkich lekow antydepresyjnych sie tyje?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 30-09-2006, 21:33
      •  
      •  
      •  
      •  
      Nie wiem czy od wszystkich, ale zastanow sie czy wazniejsze jest dla Ciebie przytycie kilku kilo czy wyleczenie sie. Ja przytylam przez leki 24 kg (z 46 na 70 kg wzrost 164 cm) przez 2 lata. Ale juz zrzucilam 11 kg. I nawet jesli przytlabym wiecej cieszylabym sie z tego, ze jestem juz zdrowa.
      • Dodano: 01-10-2006, 00:50
      •  
      •  
      •  
      •  
      po wielu lekach przeciwdepresyjnych nowej generacji (SSRI, SSNRI) nie tylko sie nie tyje, ale wręcz chudnie bo skutkiem ubocznym jest brak apetytu
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 23-02-2008, 18:56
      •  
      •  
      •  
      •  
      Nowe leki antydepresyjne, np. SSRI, mają również w ulotkach informacje, że wśród efektów ubocznych jest wzrost masy ciała przy jednoczesnym zmniejszeniu apetytu. TAK, nie pomyliłam się. Zmniejszenie apetytu, ale tylko na początku brania! przez pierwsze pare dni. Potem je się już normalnie, o ile nie więcej nawet. Biorę seroxat, jest to lek nowej generacji z grupy SSRI. Sporo czasu spędziłam na forach internetowych, poznałam wiele opinii osób również biorących ten lek, i niemal wszyscy zgodnie twierdzą, że po nim przytyli, niektórzy 2 kg, niektórzy 6, w ciągu chyba roku, i takich odpowiedz było najwięcej, nieliczni nie zauważyli zmiany wagi, a jeszcze mniej było głosów, że ktoś przytył straszliwie, 20, 30 kg, ale to baaardzo mało prawdopodobne. Ja biorę paroksetynę (substancja czynna w seroxacie) już rok i ku wielkiej satysfakcji nie przytyłam. Znaczy przytyłam parę kilo, ale to dlatego, że nieustannie się objadam, wcześniej przed zażywaniem leku, tyłam w takim samym tempie. Jest to dla mnie miła niespodzianka, o tyle, że zawsze byłam osobą pulchną i z genetycznymi obciążeniami do tycia. Zawsze mogłam zjeść nie za dużo, a i tak tyłam. Choć nie za dużo, nie mam i nigdy nie miałam nadwagi, jestem powiedzmy nabita icon_wink.gif A słyszałam właśnie o tych lekach, że można dużo nie jeść a i tak się przytyje, bo zawierają one (te leki) substancje, które wiązą wodę w oragnizmie, co powoduje tycie. Na szczęście w moim przypadku to się nie sprawidziło. To tyle co miałam do napisania o tyciu po lekach antydepresyjnych. Napisałam to w sumie dla formalności, żeby sprostować mylne informacje, które niektóre osoby tutaj napisały. Bo tak naprawdę, to jest nic w porównaniu z normalnym życiem, na jakie pozwala lek.
      • Dodano: 07-01-2010, 09:03
      •  
      •  
      •  
      •  
      a ja biore seronil i asertin (oba ssri) i przez 4 miesiace zgubilem 20 kg. czuje wyrazne zmniejszenie (albo raczej wynormalnienie) apetytu przez caly czas. tylko, ze ja mialem spora nadwage - 98 kg przy 180 cm

gg:2427764

pozdrawiam i polecam te niesamowite lekarstwa! smile
      • Dodano: 10-01-2010, 11:21
      •  
      •  
      •  
      •  
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      • Dodano: 24-01-2010, 18:12
      •  
      •  
      •  
      •  
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 26-01-2010, 15:05
      •  
      •  
      •  
      •  
      Elegancko leki antydepresyjne na wzrost lub ubytek masy ciała. Śmieszni jesteście
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 26-01-2010, 15:05
      •  
      •  
      •  
      •  
      Elegancko leki antydepresyjne na wzrost lub ubytek masy ciała. Śmieszni jesteście
      • Dodano: 26-01-2010, 15:08
      •  
      •  
      •  
      •  
      Tobie chyba tez nie sluza jak widze.
      Oddano 2 głosy

Podobne dyskusje

Komentowane konferencje