Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.7)
      Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (260) Artykuły (49) Porady (9) Społeczność (682) Szukaj  

Forum - Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta

asertin [17]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 08-12-2011, 09:28
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ach zapomnialam dodac, depresja oslabia powoduje niska samoocene,myslenie ze juz nic nie osiagne bo niby jak,problemy wydaja sie nie do pokonania,bo jest ich tyle ze strach myslec .Wszystko jest problemem.TAK dziala DEPRESJA.Lekarstwo chocby najlepsze,nie spowoduje ze zapomnisz,nie ludz sie,to nie korektor .Mozesz jednak dac rade,by wszystkie trudnosci pokonac,zdac sobie sprawe czy i ktore sa wazne a z ktorymi nie ma sensu walczyc bo po co .Zdac sobie sprawe ze nie wszyscy musza cie lubic,i ty tez nie wsystko musisz akceptowac .Zdaj sobie sprawe ze nie kazdy kto mowi prawde w oczy to wrog,wrecz przeciwnie,temu komus zalezy na tobie i stara sie wplynac na twoje postepowanie.A leczenie nie oznacza ze jestes,, swirem,,powodzenia .Z regoly osoby ktore maja tego typu problemy sa bardzo wartosciowe,wrazliwe i dobre .
      GOSIACZEK
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 28-02-2007, 20:06
      •  
      •  
      •  
      •  
      czy ktoś brał asrtin50? po jakim czasie będę sie czuła po nich dobrze, nie będzie mnie bolał żołłądek z nerwów, będę spokojna, będę normalnie żyć. frown
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 09-03-2007, 14:57
      •  
      •  
      •  
      •  
      mam nadzieję, że już czujesz się lepiej. Zażywam asertin50 od trzech tygodni - pierwszy tydzień - to była masakra. Zdecydowanie mój stan się pogorszył [stany lękowe, później zoobojętnienie]. Po trzech tygodniach mogę powiedzieć, że czuję się DOBRZE a czasami nawet NORMALNIE. Jednyne co mnie niepokoi to to, że lekarz zaleca mi stosowanie leku przez pół roku... Więc żyję nadzieją, że po tym okresie wrócę do normalności - czego i Tobie życzę cheesygrin Moje motto "Co mnie nie zabije, wzmocni mnie"

Pozdrawiam

ewa 28

P.S. d. dopadła mnie po raz pierwszy w życiu - i myślę, że drugi raz się nie odważy hahaha
      • Dodano: 09-03-2007, 20:29
      •  
      •  
      •  
      •  
      a kiedy zażywasz aserin rano czy wieczorem, bo jak biorę rano to jestem lekko śpiąca i nic mi się nie chce, a dziś chcę spróbować wziąść na noc, ponieważ mam problemy z zaśnięciem( wtedy najbardziej się denerujwę) icon_confused.gif
      • Dodano: 09-03-2007, 22:27
      •  
      •  
      •  
      •  
      Najpepiej brac na sen icon_wink.gif poprawia sen.
      • Dodano: 11-03-2007, 17:26
      •  
      •  
      •  
      •  
      czy na początku brania asertinu50 czułas ból głowy lub uciskający ból w klatce piersiowej icon_frown.gif
      • Dodano: 12-03-2007, 19:52
      •  
      •  
      •  
      •  
      ewa28

biorę asertin tylko rano [jedną tabletkę] a na noc Alprox - pół tabletki. Teraz w czwartym tygodniu brania asertin zauważyłam, że gdy jestem zmęczona moje stany nawracają..... ehh
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 27-10-2007, 20:56
      •  
      •  
      •  
      •  
      biore asertin od dwoch tygodni. na poczatku straszne mdlosci, potem przeszlo, ale jak na razie poprawy zadnej, ciagle mam dola i smutak i te cholerna apatie do wszystkiego
      • Dodano: 27-10-2007, 20:57
      •  
      •  
      •  
      •  
      biore asertin od dwoch tygodni. na poczatku straszne mdlosci, potem przeszlo, ale jak na razie poprawy zadnej, ciagle mam dola i smutak i te cholerna apatie do wszystkiego
      • Dodano: 05-12-2008, 12:49
      •  
      •  
      •  
      •  
      ja też przyjmuję asertin,ale brałam go w kratkę.Moje problemy rozpoczęły się z chwilą,gdy w moim życiu zagościła zdrada.Nie potrafię z tym normalnie funkcjonować,jak przebaczyć?Najgorsze są te uporczywe bóle głowy i niemoc.Czuję sie jak bezradne dziecko.Ciężko jest mi się skoncentrować nawet na najprostszych czynnościach.Ciągle myslami jestem daleko,nie umiem zejść na ziemię.Proszę odpowiedxcie,czy ktokolwiek z Was był w podobnej sytuacji,jak z tego wyjść,z tych uporczywych myśli.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 22-05-2009, 00:09
      •  
      •  
      •  
      •  
      nie wiem czemu macie jakies mdłości asertin przedłuza czas działania serotoniny w mozgu (neuro przekaźnika odpowiedzialnego za uczucie zadowolenia) blokuje wychwyt zwrotny dlatego ten neuroprzekaźnika, wiec asertin działa dosc szybko a nie tak jak napisaliscie po paru tygodniach icon_smile.gif a co do zdrady to 80% kobiet i mezczyzn sie zdradza wiec ciezko by akurat mezczyznqa był w tym 20% z kobietą ktora tez jest w tym 20% dlatego szukając partnerki/partnera mozna albo liczyc na cod albo podchodzic do tego bardziej liberalnie i tez zdradzac :/ mimo tego ja szukamicon_smile.gif pozdrawiam. P.S a asertin najlepiej działa w połączeniu z pozytywnym mysleniemicon_wink.gif
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos

Podobne dyskusje

Komentowane konferencje