Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.7)
      Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (260) Artykuły (49) Porady (9) Społeczność (682) Szukaj  

Forum - Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta

LORAFEN [32]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 15-02-2012, 17:07
      •  
      •  
      •  
      •  
      Pracując w myślach (medytacji) nad rozwiązaniem problemu który spowodował że trzeba było zacząć go zażywać - każda choroba psychiczna z czegoś wynika...
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 09-12-2007, 16:44
      •  
      •  
      •  
      •  
      od kilku miesięcy biorę lek LORAFEN i się od niego uzależniłam. biorę 2,5 mg na dobę. czy ktoś ma podobny problem i pomoże mi zejść z tego leku. lekarze nie pomagają,
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 11 głosów
      Oddano 11 głosów
      • Dodano: 09-12-2007, 20:11
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja brałam lorafen jak miałam obniżony nastrój ale mnie nigdy nie uzależnił łatwo było go odstawić.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 5 głosów
      Oddano 5 głosów
      • Dodano: 09-12-2007, 21:13
      •  
      •  
      •  
      •  
      Monar ;') skierują cie na detoks albo dostaniesz jakies inne benzo, np diazepam + lorafen 1mg i tak bedzisz schodzic pozniej sam diazepam i nizej i nizej.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 10-12-2007, 12:22
      •  
      •  
      •  
      •  
      schodzisz o 0.5mg co 2-3 tygodnie. mi sie udalo!
      • Dodano: 11-12-2007, 22:16
      •  
      •  
      •  
      •  
      tez to przerabialem. Zastap ten przeklety lorafen ( ja juz bylem po 2 tyg uzalezniony od tego gowna) jakims lekiem depresyjnym o dzialaniu uspokajajacym lecz nie uzalezniajacym jak np mirtazapina lub mianseryna. Oba wymienione leki dzialaja usypiajaco wiec najlepiej byloby brac je na noc.
      • Dodano: 05-06-2008, 10:17
      •  
      •  
      •  
      •  
      A jaki bedzie efekt brania jednocześnie Lorafenu, Neurotopu i wenlafaksyny? Lekarz przepisal mi to wszystko, kiedy nie zadziałała paroksetyna a potem sama wenlafaksyna. Mowi, ze te 3 leki na raz pomogą wyleczyc depresje i napady złości. Boje sie, że już zupełnie stracę kontakt z rzeczywistością.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 05-06-2008, 23:29
      •  
      •  
      •  
      •  
      Elo

Ja bylem w to wpakowany. Bralem alprazolam oraz lorafen i inne silne benzodiazepiny.

Zejscie wygląda dosc prosto. Lorafen da sie przezyc bierzesz 1 tabletke 2,5? Nie wchodz na wieksza pozycje bierz polowe tego i do tego np 5-10 relanium. Pozniej wiecej diazepamu i jeszcze mniej lorafenu pozniej lorafen co 2gi dzien ma krotki okres poltrwania i diazepam musisz dopasowac indywidualnie mi stykalo 20 dziennie bez innych a z samego relanium juz poszlo troche mi sie lapy telepały ;D ale minelo. Dasz rade! jeszcze jakis antydepresant by sie przydal.

Co zawsze przychodzi po bólu?...

• Dodano: 06-06-2008, 10:13
      •  
      •  
      •  
      •  
      No biore Velafax raz dziennie. Lorafen tylko przez 2 tygodnie, zeby sie uspokoić. Neurotop chyba zostanie na dłużej. Lorafen biore 2 razy dziennie po 1 mg. Wszystko zgodnie z zaleceniami lekarza. Musze przyznac, ze zauwazam zmiane zachowania po tych lekach. W glowie mam wate ale wykazuje zachowania euforyczne. Jesli to ma tak trwac cały czas, to zaczynam sie bac.
      • Dodano: 11-06-2009, 11:58
      •  
      •  
      •  
      •  

11-12-2007 o 22:16, gość :

tez to przerabialem. Zastap ten przeklety lorafen ( ja juz bylem po 2 tyg uzalezniony od tego gowna) jakims lekiem depresyjnym o dzialaniu uspokajajacym lecz nie uzalezniajacym jak np mirtazapina lub mianseryna. Oba wymienione leki dzialaja usypiajaco wiec najlepiej byloby brac je na noc.
      • Dodano: 11-06-2009, 12:01
      •  
      •  
      •  
      •  
      poradźcie mi jak powoli schodzić z 1/2 lorafenu 2,5. boje sie ze jak odstawie to bedzie mnie telepać.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy

Podobne dyskusje

Komentowane konferencje