użytkowników online: 2674

Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.7)
      Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (260) Artykuły (49) Porady (9) Społeczność (682) Szukaj  

Forum - Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Mam depresję, nie mam przyjaciół. Pomocy.. [51]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 14-05-2012, 22:36
      •  
      •  
      •  
      •  
      jest kilka perełek cheesygrin
      "toksyczni rodzice"
      "bunt ciała"

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 23-02-2010, 14:39
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam, jestem nowa na tym forum. Od września ubiegłego roku jestem pod stałą opieką psychiatry (biorę sertralinę i kwas walproinowy). Od stycznia raz w tygodniu spotykam się z psychologiem. Czekam na psychoterapię grupową, która zacznie się w kwietniu.

Jednak obecnie coraz częściej nachodzą mnie myśli samobójcze. Moja pani psycholog nawet zasugerowała, że może niezbędna być wycieczka do szpitala.. Nie wiem co mam zrobić ze swoim życiem.. Z jednej strony wiem, że mogłabym je wspaniale wykorzystać, pójść na studia, zostać inżynierem, mieć dobrą pracę i podróżować z mężczyzną mojego życia. Z drugiej strony wydaje mi się to niemożliwe. Można to przyrównać do pięknego krajobrazu. Co innego być gdzieś na Karaibach i pluskać się w lazurowej wodzie, a co innego mieć tylko nieostre zdjęcie z komórki. A tak od zawsze wyglądał kontrast pomiędzy moimi planami i marzeniami, a rzeczywistością.
      Jestem w czarnej dziurze, z której nawet światło nie może sie wydostać..
      Nie wiem już co mam zrobić..
      Najgorsze jednak jest to, że siedzę całymi dniami w domu i nie mam z kim porozmawiać.. Bo nie mam..
      Nigdy nie miałam przyjaciół.. Może miałam jakieś chwile popularności, ale nigdy nie miałam prawdziwych przyjaciół, którzy skoczyliby za mną w ogień..

Przyjaciół poznaje się w biedzie... U mnie guzik prawda. Nikogo nie poznałam.. Czuję się przeraźliwie samotna.
      Ja kontra cały świat.

Miotam się z kąta w kąt.. Nie wiem.. Nic już nie wiem..
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 5 głosów
      Oddano 5 głosów
      • Dodano: 23-02-2010, 15:28
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ludzi którzy skoczyli by za kimś w ogień jest bardzo mała. Sama znam mase ludzi którzy nie mają takiego szczęścia, ponieważ w naszej rzeczywistości te wartości poszły w większości osób w odstawke. Ja mam akurat takie szczęście. Naprawde nie masz z kim popisać, porozmawiać? Możesz podać mi gg to chętnie będe z tobą rozmawiała smile Uszy do góry napewno fajna z ciebie dziewczyna
      • Dodano: 23-02-2010, 16:53
      •  
      •  
      •  
      •  
      Pola moge spytac w jakim wieku jestes?
      • Dodano: 23-02-2010, 20:40
      •  
      •  
      •  
      •  
      W tym roku kończę 21 lat. Zawsze stałam na uboczu, byłam nieśmiała, miałam problemy w nawiązywaniu głębszych relacji międzyludzkich.
      Ogólnie boję się teraz ludzi, być może przez to, że wielu mnie wykorzystało i nadużyło mojego zaufania.. W moim obecnym stanie nawet nie mam siły na długie rozmowy z obcą osobą.. :C
      • Dodano: 23-02-2010, 21:09
      •  
      •  
      •  
      •  
      Może idz na warsztaty jakieś, w rozwijaniu się. Zresztą co ty się martwisz jeszcze masz dużo czasu ja też myślałam kiedyś że nigdy nie będe lubiana, a jednak w końcu znalazłam sobie znajomych
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 24-02-2010, 12:04
      •  
      •  
      •  
      •  
      Niestety nie stać mnie na ten luksus, żeby iść gdziekolwiek na warsztaty.
      • Dodano: 24-02-2010, 13:19
      •  
      •  
      •  
      •  
      No ale są warsztaty za darmo. Większości ludzi na to nie stać smile
      • Dodano: 24-02-2010, 17:40
      •  
      •  
      •  
      •  
      Niby tak, ale nie wtedy gdy powinnam pracować lub być na studiach.. confused Poza tym, jak już wspomniałam, obawiam się, że ludzie mnie nie zaakceptują i będą osądzać za plecami..
      • Dodano: 24-02-2010, 20:59
      •  
      •  
      •  
      •  
      No i dlatego jesteś dobrym materiałem na takie warsztaty. Ludzie zgłaszający się na takie warsztaty nie są do nikogo nastawieni pazurami smile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 24-02-2010, 21:38
      •  
      •  
      •  
      •  
      Wolę unikać tłumów. ;x Wpadam wtedy w lekką panikę.

O jakich dokładnie warsztatach mówisz, jeśli można wiedzieć?

Podobne dyskusje

Komentowane konferencje