Czy osoba będąca psychopatą może się zakochać, odczuwać miłość?
Proszę o odpowiedzi osób, które doświadczyły kontaktu z takimi osobami i posiadają wiedzę na ten temat.
Czy osoba będąca psychopatą może się zakochać, odczuwać miłość?
Proszę o odpowiedzi osób, które doświadczyły kontaktu z takimi osobami i posiadają wiedzę na ten temat.
Jestem psychopatom i powiem tak. Jeśli jestem z kimś w związku to kobieta przeważnie jest w niebie. Umiem ją oczarować aż przesadnie choć mnie to tylko dobrze bawi gdyż kontroluje... Psychopata nieodczuję motylków w brzuchu albo typowego zakochania. Choć będąc z psychopatom nie będziesz w stanie wyobraźić sobie lepszego faceta.....
Psychopata z psychopatką musi się dobrać wtedy sobie nikt na głowę nie da wejść czy się zdominować. Jeśli kobieta miała brutalnego tatusia i toksykomaniaka to będzie takiego mężczyzny sobie szukać.
Może też być tak, że żona jest psychopatka i na mężu się znęca psychicznie lub fizycznie, a np. wychodzi to po ślubie i nie mogą się rozstać, bo dom mają razem i podział majątku komplikuje się i dzieci są.
Psychopaci np. są na naszej-klasie (internetowy narcyzm) i szukają w sieci swoich ofiar. Jeśli mężczyzna jest sam koło trzydziestki i ogłasza się w internecie to już jest to podejrzane. Często oni skrywają drugą twarz i prowadzą podwójne życie. Powaga na zdjęciu do obiektywu aparatu albo podstępny uśmiech. Najlepiej zrobić wywiad środowiskowy.
Nie wiadomo na kogo można trafić w internecie jak i na dyskotece . . .
Często pada hasło z ust kobiety wyszłam za potwora . . . no właśnie "wyszłam".
Moim zdaniem osoba o psychopatycznej osobowosci pragnie czuc ale nie potrafi albo nie chce z racji strachu przed zranieniem.Stara sie znalezc w sobie emocje uczucia ale blokada w psychice powoduje obojetnosc ktora jest recepta na poczucie bezpieczenstwa.Osoba taka moze jedynie starac sie o dobre samopoczucie partnera gdy sama nie moze sie pogodzic ze swoja slaboscia...tak mysle ale czy czuje?
Psychopata może rzeczywiście oczarować ,na początku kobieta może czuć się jak w niebie ale tak naprawdę sa to puste odczucia i nie ma w tym nic głębokiego i gdy w końcu pokaże swoją prawdziwą narturę kobiecie nie pozstaje nic,a cenę jaką zapłaci za zwiazek z psychopatą jest ogormna i może zaważyć na dalszym życiu.Psychopata nie jest w stanie kobiecie dać czegokolwiek dobrego.
nie jestem lekarzem i nie ma profesjonalnej wiedzy w tym temacie. ale sądzę, że "miłość" pojmowana przez psychopatę może odbiegać od 'miłości" rozumianej przez osobę zdrową. może się ona zakochać na swój sposób.