użytkowników online: 2674

Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.7)
      Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (260) Artykuły (49) Porady (9) Społeczność (682) Szukaj  

Forum - Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Jak skutecznie popełnić samobójstwo? [1057]

• Dodano: 25-01-2012, 17:18
      •  
      •  
      •  
      •  
      wpisuję się tu drugi raz i widzę że nie potrafi mi nikt odpowiedzieć dlaczego ci którzy mnie otaczają udają że nic nie widzą...
      co do ostatniego wpisu...według mnie samobójca nie zadaje takich pytań. Chyba jeszcze chcesz zobaczyć tak jak ja czy ktoś coś tu napisze.
      Ja jednak mam inny plan...ale potrzebuję jeszcze troszkę czasu. Jeżeli kiedyś coś się stanie i zajrzy tu mój mąż to
      nie zapominaj kochanie że o wszyski tobie i rodzinie powiedziałam więc teraz nie rozpaczajcie.
      DO następnego wpisu smile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 01-02-2012, 09:34
      •  
      •  
      •  
      •  
      Choroba, ból, cierpienie to nieodzowna część naszego życia, każdy szuka rady jak sobie z tym radzić.
      Szukajmy sęsu w życiu, on jest zbyt krótkie, by wypełniac je myśleniem o końcu.
      Spróbujmy znalezć w sobie iskierke nadziei, wiary, że jutro może wyjdzie słońce.
      Znam ludzi,którzy tez bardzo cierpią, i czasami dziwi mnie skąd ta siła u nich, aż emanuje od nich jakaś pozytywna energia, wewnętrzna siła,
      której życzę wam wszystkim.
      Znajdzmy droge, albo ją wytyczmy.....

ŻYCIE TO RAJ,
      DO KTÓREGO KLUCZE SĄ W NASZYCH RĘKACH.
      F. Dostojewski
      Pozdrawiam R
      • Dodano: 10-02-2012, 18:04
      •  
      •  
      •  
      •  
      A JAK NIKT CIĘ NIE KOCHA ???????????????
      • Dodano: 10-02-2012, 19:04
      •  
      •  
      •  
      •  
      Dziś może nie, ale jeśli jutro ktoś Ciebie pokocha.
      Dziś jest żle, jutro może wyjdzie słońce w Twoim życiu
      • Dodano: 12-02-2012, 01:49
      •  
      •  
      •  
      •  
      urodzilem sie 14 lutego dzis jest 12 luty chce odejsc 13 lutego ja wybieram alkohol i mróz...
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 12-02-2012, 23:24
      •  
      •  
      •  
      •  
      masz racje tylko Ci co odbieraja sobie zycie nie mysla o innych sa egoistami 2 miesiace temu w taki sposób zostawił mnie maz powiesił sie osierocił 2 dzieci w wieku 5 i 9 lat sa szczęsliwe nie koniecznie ale on juz o tym nie myslał tylko o sobie nie co beda czuli inni,lepiej mu jest nie????????nawiedza mnie kazdej nocy boli,boli bardzo tym bardziej ze to była ostatnoia prawdziwa miłosc,ja musze zyc,zyc dla dziecichociaz na lekach z pomoca psychiatry nie moge nie chce ale musze
      • Dodano: 12-02-2012, 23:36
      •  
      •  
      •  
      •  
      masz racje popieram on juz nie wie jak cierpia bliskie osoby ból jest niesamowity mineły 2 miesiace ja po nocach nie moge spac,wiem dlaczego to zrobił płacze po nocach nie moge chodzic na cmentarz jest jego koncik w domu do którego dochodza dzieci głaszcza po zdjeciach,mam dopiero przerzyte 30 lat a spiepszone zycie nie umiem sie pozbierac mimo ze jestem na lekach
      • Dodano: 13-02-2012, 08:54
      •  
      •  
      •  
      •  
      egoistą to jest każdy, każdy ma prawo wybrać kiedy chce umrzeć
      • Dodano: 13-02-2012, 13:30
      •  
      •  
      •  
      •  
      Gość 2012-02-12 23:36:24 masz racje popieram on juz nie wie jak cierpia bliskie osoby ból jest niesamowity mineły 2 miesiace ja po nocach nie moge spac,wiem dlaczego to zrobił płacze po nocach nie moge chodzic na cmentarz jest jego koncik w domu do którego dochodza dzieci głaszcza po zdjeciach,mam dopiero przerzyte 30 lat a spiepszone zycie nie umiem sie pozbierac mimo ze jestem na lekach

Życie ogólnie takie jest właśnie od pewnego momentu z....... Ja kombinowałem jak koń pod góre przez 30 lat jak tu je oszukac i żyć w radości i miłości, bo się napatrzyłem od młodości na absurdy tego świata, a i tak koniec końców dojechały mnie ciemne dni i cały świat stracił sens, choć nie popełniłem żadnego błędu świadmie... trwam w tym bezsensie juz 4 lata i zrozumiałem że tak już zostanie ale nie mam odwagi skończyć ze sobą bo gdy już jestem bliski to nagle do głowy przychodzi mi tak myśl:

"Przeciez nic takiego się tak naprawde nie stało, owszem straciłem wszystko co niby nadawało mi sens, ale przeciez kiedys tego nie miałem i byłem szczęśliwy i był sens, więc jakim cudem teraz nie ma sensu skoro kiedyś miało a jestem dokładnie w tym samym punkcie co kiedyś.

Na koniec powiem coś co mi przyszło właśnie do głowy:

Był sobie więzień który siedział w pojedynczej celi i wciąż słyszał kapanie wody, na poczatku go to denerwowało, później dostawał od tego obsesji aż w końcu gdy był już na granicy obłędu zrozumiał że jedynym sposobem aby od tego nie zwariowac jest polubić ten dźwiek, więc usiadł spokojnie uspokoił umysł i pozwolił wodzie kapać, z każdą kroplą starał się ją bardziej akceptować i lubić- w rzeczywistości nic się nie zmieniło woda kapała nadal ale on juz był od tego wolny.

Pomyśl o tym tak że tamtego życia już nie ma, ale jest nowe życie, i nowe wyzwanie...
      • Dodano: 13-02-2012, 15:16
      •  
      •  
      •  
      •  
      Gość 2012-02-12 01:49:30 urodzilem sie 14 lutego dzis jest 12 luty chce odejsc 13 lutego ja wybieram alkohol i mróz...

Gościu ale przyszło ocieplenie z tego co widzę, choć pomysł nie zgorszy podobnież zasypia sie poprostu i tyle, jednak ja jestem harcorem i wybrałem siekiere którą sobie sam odrąbe głowe, jeszcze nie wiem jak to zrobie bo ostatnio sie zesrałem z bólu i wstyd była jak cholera w szpitalu jak mnie szyli ale ja wam udowodnie że się uda wink

A wy walentynkowcy przypomnijcie sobie jak to było jak byliście młodzi i nie wiedzieliście jeszcze o walentynkach czy tez mieliście myśli samobójcze czy bawiliscie się w najlepsze zabawką w pełni nieswiadomi ze ktoś wymyślił jakieś święto od którego 90% nieszczęśliwie zakochanych ma ochotę ze sobą skończyć- powinno się powiesić tego który je wymyslił i dalej bysmy sie bawili w najlepsze lepiąć bałwana.

Podobne dyskusje

Komentowane konferencje