Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.7)
      Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (260) Artykuły (49) Porady (9) Społeczność (682) Szukaj  

Forum - Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta

prosze o porade [25]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 19-11-2011, 11:27
      •  
      •  
      •  
      •  
      100% poparcia biggrinarrow

Iza
      kierownik Programu ProPsychiatria

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 29-10-2011, 14:50
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mój przyszły teściu miał dwa lata temu udar od tamtej pory jest nieznośny. W tym roku sytuacja się pogorszyła zrobił się jeszcze gorszy. Kłóci sie ze wszystkimi, do wszystkich ma pretensje o wszystko, zrobił sie agresywny dosłownie rzuca sie z piesciami do bicia. Mam już tego dość po prostu jestem zmeczona psychicznie i fizycznie. Myślalam o wyslaniu go do szpitala psychiatrycznego ale jak on sie dowie to zrobi nam taka wojne ze glowa mala. Prosze o porade bo nie wiem co mam juz robić. Nic nie pomaga ani proźby ani groźby. Z góry dziekuje.
      • Dodano: 11-11-2011, 16:02
      •  
      •  
      •  
      •  
      Może wezwij pogotowie bez Jego wiedzy..... postaw Go przed faktem dokonanym. A czy ma równe źrenice? Bo moja Mama miała podobne objawy w wyniku guza mózgu. Pozdrawiam

Iza

• Dodano: 16-11-2011, 15:30
      •  
      •  
      •  
      •  
      Cześć. Moim zdaniem początkowo teść będzie miał opory przed udaniem się do szpitala. Wiesz co ja myślę,że może najpierw możecie mu opowiedzieć o placówce, o miejscu, gdzie można poczuć się lepiej.
      Rozmowa zawsze przynosi ulgę w takich ciężkich sytuacjach.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      Nie miej żalu do teścia,że tak się zachowuje to są normalne zachowania po udarze. Ja miałam babcię po udarze, ale niestety mi zmarła. Gdybym cofnęła czas to na pewno bym jak by diagnoza była inna bym zajęła z miłością moją babią.
      Oddano 1 głos
      Jolanet nie pisz nigdy jak uważasz się za terapeutkę to nie doradzaj tak bez sensu. Dziewczyna napisała,że teściu ma udar mózgu, a nie jak wspomniany przez Ciebie guz mózgu, a przecież to nie to samo.
      Należy zawsze się 3 nad sensownym rozwiązaniem niż podać jedno, a bez sensu. Izo nie obrażaj się,, ale ja mam troszkę doświadczenia w tym temacie, ale staram się udzielić pomocy na tyle ile umiem smile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      Nie obrażam się, Aniu. Ale udar i guz czesto występują na zasadzie jedno po drugim. tak było w mojej najbliższej Rodzinie, i to 2 razy..... a skoro zechciałaś zwrócić mi uwagę na niewłaściwą poradę, to powiem Ci tylko, że to co napisałaś brzmi raczej dołująco. Sama przeczytaj własny post, Aniu. Ja nie chciałabym niczego sugerować ani Tobie, ani Innym. a za poradę dziękuję

Iza

• Dodano: 16-11-2011, 23:19
      •  
      •  
      •  
      •  
      Izo kłóciła się nie będę o rację bo nie wypada.
      Ja pewnych rzeczy nie uznaję.Nie brzmi dołująco.
      Pomyśl sobie co ja czułam jak Ty mnie dołowałaś.
      Nie o tym w wątku mowa, ale chciałam Ci na pewne wątki zwrócić uwagę.
      Nie spodobała mi się Twoja porada. Prawdziwy terapeuta tak nie doradza.
      Iza zrozum,że ja piszę prawdę, a nie to chce cię zdołować.

• Dodano: 16-11-2011, 23:52
      •  
      •  
      •  
      •  
      Halo czy mozecie przestac juz te spory,hej zaczyna mnie to meczyc kobity hallo frown

spokuj ludzi episza o porade,kazdy stara sie doradzic jak umie i jak sie czuje w tym temacie po co te zwady,mało juz wam zwad bo mnie juz wystarczy frown
      Image

Image
      • Dodano: 16-11-2011, 23:57
      •  
      •  
      •  
      •  
      Gość 2011-10-29 14:50:34 Mój przyszły teściu miał dwa lata temu udar od tamtej pory jest nieznośny. W tym roku sytuacja się pogorszyła zrobił się jeszcze gorszy. Kłóci sie ze wszystkimi, do wszystkich ma pretensje o wszystko, zrobił sie agresywny dosłownie rzuca sie z piesciami do bicia. Mam już tego dość po prostu jestem zmeczona psychicznie i fizycznie. Myślalam o wyslaniu go do szpitala psychiatrycznego ale jak on sie dowie to zrobi nam taka wojne ze glowa mala. Prosze o porade bo nie wiem co mam juz robić. Nic nie pomaga ani proźby ani groźby. Z góry dziekuje.

To teraz ja ci powiem co i jak mam ten sam problem udzielam sie na neurologi kochan o udarach i o mozgu wiem tyle co neurolog i neurochirurg od wypadku meza smile

Niestey to normlalny odruch po urazie mozgu,bo tak to mozna nazwac,udar zepsuł kilka neuronow w mozgu odpowiadajacych za emocje,niestety to nie koniecznie leczy sie farmakologia wystraczy psychoterapia,farmakologia to miedzy innymi psychotropy a co to za leczenie z jednej skrajnosci w druga wprowadzic pacjenta smile
      Został zaburzony stan emocjonalny u twojego tescia,pomoze mu psycholog lub psychiatra to zalezy od was,jak najwiecej musicie z tessciem rozmawiac,nagrac go na kamere jak sie zachowuje i pokazac mu ten film,tlumaczyc wiem ze to nie jest łatwe ale niestety tak sie postepuje z takimi ciezkimi przypadkami smile
      Image

Image
      Oddano 1 głos
      Ja kończę spór. Czasem mi się nie podobają porady i mam prawo powiedzieć co myślę na ich temat. Nie będę kryła,że nie. Nie żyję w kłamstwie.
      Wracam do tematu wiesz bardzo może być pomocna obserwacja teścia i zapisanie jakie tematy lub rozmowy teścia drażnią.

Podobne dyskusje

Komentowane konferencje