Gość 2011-10-29 14:50:34 Mój przyszły teściu miał dwa lata temu udar od tamtej pory jest nieznośny. W tym roku sytuacja się pogorszyła zrobił się jeszcze gorszy. Kłóci sie ze wszystkimi, do wszystkich ma pretensje o wszystko, zrobił sie agresywny dosłownie rzuca sie z piesciami do bicia. Mam już tego dość po prostu jestem zmeczona psychicznie i fizycznie. Myślalam o wyslaniu go do szpitala psychiatrycznego ale jak on sie dowie to zrobi nam taka wojne ze glowa mala. Prosze o porade bo nie wiem co mam juz robić. Nic nie pomaga ani proźby ani groźby. Z góry dziekuje.
To teraz ja ci powiem co i jak mam ten sam problem udzielam sie na neurologi kochan o udarach i o mozgu wiem tyle co neurolog i neurochirurg od wypadku meza

Niestey to normlalny odruch po urazie mozgu,bo tak to mozna nazwac,udar zepsuł kilka neuronow w mozgu odpowiadajacych za emocje,niestety to nie koniecznie leczy sie farmakologia wystraczy psychoterapia,farmakologia to miedzy innymi psychotropy a co to za leczenie z jednej skrajnosci w druga wprowadzic pacjenta

Został zaburzony stan emocjonalny u twojego tescia,pomoze mu psycholog lub psychiatra to zalezy od was,jak najwiecej musicie z tessciem rozmawiac,nagrac go na kamere jak sie zachowuje i pokazac mu ten film,tlumaczyc wiem ze to nie jest łatwe ale niestety tak sie postepuje z takimi ciezkimi przypadkami

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
Oddano 1 głos