Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Alergia polekowa? zły psychotyczny stan (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/alergia-polekowa-zly-psychotyczny-stan/watek/672882/1.html#p672882https://www.psychiatria.pl/forum/alergia-polekowa-zly-psychotyczny-stan/watek/672882/1.html Alergia polekowa? zły psychotyczny stan Gość
Witam. Mam problem z prawdopodobnie braniem leku (neuroleptyk), ponieważ chyba zaczęło to się od jakiegoś roku temu kiedy zażyłem lek w zastrzyku (Trilafon Enanthate) że nie przyniosło efektów, odstawiłem go. Później przyjmowałem Zalastę i inne leki i zaczęły się jak ja to nazywam "akcje" czyli rozdwojenie obrazu przed oczami, szczypanie oczu, kręcenie się w głowie, straszne rozkojarzenie, że nie mogę nic od siebie dodać jeśli chcę coś powiedzieć, trudności z utrzymaniem równowagi, lęk przed tym że coś się zaraz stanie strasznego, chęć ucieczki byle gdzie, spuszczony wzrok na ziemię, gdyż każdy obraz wtedy odstrasza... pomaga tylko wtedy położenie się w prywatnym łóżku przy dużej ciemności, wtedy się uspokajam i przechodzi. Od kiedy przestałem brać Zalastę, ponieważ akcje były tak silne że nie mogłem wytrzymać, akcje minęły i nie miałem ich przez 2 miesiące, ponieważ zmieniłem lekarza, przypisał mi Eliceę i pomagała, lecz zaczęły się pojawiać objawy schizofreniczne, więc przypisała mi Pernazynę, i właśnie akcje powróciły... Teraz jestem już na 4 leku z kolei z rodzaju neuroleptyków (solian) i akcje są codziennie, nie mogę tego wytzymać, może ktoś miał z tym do czynienia i wie jak pomóc? Z góry dziękuję za pomoc.
- GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Związek z chAD-owcem, czy też tak mieliście?
Witam, pytanie do osób żyjących z osobą chorą na chAD, zanim...
- Choroba psychiczna u partnerki?
Witam,Szanowni Państwo z uwagi na tematykę większości postów oraz...
- Bliska osoba w szpitalu psychiatrycznym.
Dzień dobry, mam nadzieję że jest to poprawny kanał forum do mojego...
- URODYNAMIKA W GDAŃSKU
Kochani,czy zna ktos jakis gabinet w Gdansku,gdzie wykonuje sie badania urodynamiczne?