Forum: Zaburzenia psychiczne
Temat: Boje się jechać na wakacje a bardzo chce (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/boje-sie-jechac-na-wakacje-a-bardzo-chce/watek/1349631/1.html#p1349631https://www.psychiatria.pl/forum/boje-sie-jechac-na-wakacje-a-bardzo-chce/watek/1349631/1.html Boje się jechać na wakacje a bardzo chce
Czy według Was powinnam postrawić się nerwicy i jechać czy lepiej nie? Czeka mnie wyjazd za granice z ważną dla mnie osobą, bardzo obawiam sie tego, ze moge miec atak i sobie nie poradzę. Niedawno pojechalam na wakacje z rodzina i pierwszy dzien to był koszmar, bardzo sie stresowałam ze jestem daleko od domu i moze mi sie cos stać wiec byłam blisko ataku, ale rodzina zawsze była ze mna podczas ataków wiec nie bałam się aż tak bo wiedzieli jak w takim przypadku ze mną "postępować". Kolejne dni z lękami,ale było lepiej. Teraz mam jechać bez rodziny i trochę sie obawiam bo jednak wychodze ze swojej strefy komfortu i bede "sama", bez nich. Ta bliska osoba z którą mam jechać wie o mojej nerwicy, ale wiem, że nic nie będzie w stanie zrobić mimo ataku, więc będę musiała sobie sama z nim radzić. Boje sie jechać, ale tez strasznie bym chciała, wiem tez ze gdybym odmówiła tej osobie to byłaby bardzo smutna. Mnie tez byłoby przykro, ze trace taka okazje i możliwość dobrej zabawy przez lęki. Nie wiem co robić, jechać mimo tego, ze wiem ze bede miec cholerne lęki i jakos im sie przeciwstawić czy odpuścić i jechać az bede na to gotowa (czyli nie bede stresowała sie lotem, pobytem tam itp)
- GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- 🙂🙂🙂
Witam wszystkichJestem Edyta -zajmuje się dorosłym niepełnosprawnym synem z...
Forum: Zaburzenia psychiczne - Czy leki mogą powodować takie skutki uboczne
Witam mam na imie Mariusz od 3 lat lecze się po epizodzie schizofrenii który...
Forum: Schizofrenia - Mam zaburzenia psychotyczne
Brałem Rispolept 6mg i źle się czułem na nim. Potem Ranofren 20mg i też...
Forum: Schizofrenia - Potrzebuje pomocy
Dzień Dobry. Pragnę podzielić się z kimś moimi problemami, a nie mam z...
Forum: Depresja