Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: choroba psychiczna? (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/choroba-psychiczna/watek/75086/1.html#p75086https://www.psychiatria.pl/forum/choroba-psychiczna/watek/75086/1.html choroba psychiczna?
Mam problem który dotyczy mojej mamy....Wydaje mi się że jest ona chora...ma częste wahania nastroju .Jednego dnia jest wszystko ok a na następny obraża się o coś zupełnie drobnego.Nie wiem co robić to źle wpływa na moją całą rodzine, mama nie spotyka się z koleżankami (dodam że nie pracuje)zajmuje się domem...mamy dosyć dużą rodzinę ponieważ 5 lat temu moi rodzice adoptowali czwórkę dzieci. Są to bardzo trudne dzieciaki.Mama denerwuje się, krzyczy, przeklina...Czasami zachowuje się jak dziecko...Mam dwie prawdziwe siostry młodszą i starszą. Czasami bez powodu krytykuje, nie pozwala mi na kontakt z koleżankami ponieważ uważa że są nieodpowiednie. Na jedną mówi,,gruba" dodam że sama nie jest szczupła...Na inną że po prostu nie chce jej widzieć...wczoraj miałam jechać z dziewczynami na impreze...niestety gdy zadzwoniła moja koleżanka mama odebrała tel i powiedziała że nie mam ochoty podejść do tel...W ten sposób jedna kol już się do mnie nie odzywa...dodam że nie pojechałam z nimi wczoraj teraz siedze sama nikt już się do mnie nie odzywa...moja siostra pojechała gdzieś z chłopakiem..a mama ma pretensje...z nikim się nie spotykam bo boję się że moja mama swoim zachowaniem po prostu mnie ośmieszy....Mój tata zdaje sobie z tego sprawe że mama potrzebuje specjalisty...dlatego zapisała się do psychiatry lecz leki nie pomagają, a jeśli nawet to na krótko i w niewielkim stopniu...Wypomina nam też że nie jesteśmy takie jak ona by chciała...nawet jeśli wysprzątany jest cały dom na "cacy" zawsze znajdzie powód aby podnieść głos....kiedyś miałysmy dobry kontakt...wypomina także reszcie dzieciaków że po co je wzięła....Mogłabym podać jeszcze kilka dowodów na to że coś jest nie tak.....
Ostatnia edycja:aika_
- GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Problem
Dzień dobry,Od trzech dni zmagam się z pewnym problemem i chciałabym...
- Czy jestem gruba?
Wiem że to może forum nie na to pytanie? Jednak od pewnego czasu bardzo źle...
- Uzależnienia kolegi od... Jak gdzie szukać dla niego pomocy?
Dzień dobry. Piszę w sprawie kolegi być moze shizofrenik (mama chorobaa...
Forum: Uzależnienia