Forum: Psychoterapia
Temat: Chyba czegoś mi brak. Za dużo wolnego czasu (2)
- https://www.psychiatria.pl/forum/chyba-czegos-mi-brak-za-duzo-wolnego-czasu/watek/1112070/1.html#p1112070https://www.psychiatria.pl/forum/chyba-czegos-mi-brak-za-duzo-wolnego-czasu/watek/1112070/1.html Chyba czegoś mi brak. Za dużo wolnego czasu
Mam 20 lat od końca wakacji czuje się źle z miesiąca na miesiąc czuje bardziej że braknie mi w życiu coraz to więcej rzeczy. Jestem po technikum informatycznym kiedyś byłem bardzo szczęśliwy i zabawny nie pragnąłem kontaktu z ludźmi lubiłem grać i grałem całymi dniami później mi się to znudziło wyszedłem do ludzi poznałem człowieka który nauczył mnie nieświadomie jak rozmawiać z ludźmi by nie odpowiadać im tak, nie,fajnie kiedy się przeprowadził za granicę dawałem radę żyć szczęśliwie ale 2 miesiące temu zauważyłem że w moim życiu mam za dużo wolnego czasu i się nudzę samym sobą w gry już nie gram mam 4 znajomych z którymi wychodzę pogadać często jak się spotkamy to spędzamy cały dzień razem ale czuje że stało się to rutyną i się nudzimy. Mój dzień wygląda tak że wracam do domu po pracy pracuję od 8-14 jest to praca tak lekka że w niej się uczę na studia i drzemie jest tam tylko 3 pracowników więc nie mam zbytnio dużego towarzystwa po pracy wracam do domu i tu pojawia się problem albo idę do moich kolegów i siedzimy razem do końca dani albo siedzę w domu i się nudzę oprócz tych ludzi nie znam bliższych mi osób z dawnymi znajomymi których przez granie mam mało czasami się spotkam ale mają już swoje grono znajomych i rzadko wychodzą. Nie wiem co z sobą zrobić wiem że jestem ambitny ale chyba uczę się jak to wykorzystać teraz jak mam czas z 10 godzin dziennie nie wiem co z sobą zrobić lubię kontakt z ludźmi ale nie chcę by byli to przypadkowe osoby które już mnie nigdy nie zobaczą. Siedząc w domu praktycznie patrze w ścian słucham muzyki przez ten cały czas czas czasem pouczę się pogram na gitarze ale wciąż jestem sam nie wiem czy przesadzam gdy oglądam telewizję czuję że tracę czas w życiu w końcu i tak przesiedziałem dużo przed grami. Nie wiem czy mam problem psychiczny czy muszę znaleźć sobie towarzystwo które będzie podobne do mojej 4 a może coś innego?
Ostatnia edycja: - https://www.psychiatria.pl/forum/chyba-czegos-mi-brak-za-duzo-wolnego-czasu/watek/1112070/1.html#p1112111https://www.psychiatria.pl/forum/chyba-czegos-mi-brak-za-duzo-wolnego-czasu/watek/1112070/1.html Chyba czegoś mi brak. Za dużo wolnego czasu GośćZalogowani użytkownicy mają możliwość budowania własnego statusu na forach grupy Medforum.
Po napisaniu odpowiedniej ilości postów przy avatarze pojawi się odpowiedni status.- Początkujący/ca - mniej niż 100 postów
- Wtajemniczony/na - pomiędzy 101 a 300 postów
- Forumowicz/ka - pomiędzy 301 a 1200 postów
- Komentator/ka - pomiędzy 1201 a 3600 postów
- Lider/ka opinii - pomiędzy 3601 a 6000 postów
- VIP - więcej niż 6001 postów
Lepiej mieć 4 sprawdzonych znajomych, niż 10 fałszywych. Masz za dużo czasu wolnego a piszesz,że grasz na gitarze więc może poszukaj osób które lubią grać też na gitarze lub na czymś innym. Możecie wtedy się spotykać i założyć sobie zespół taki osiedlowy, jak to się mówi.Nie ma u Was jakiegoś domu kultury, czy coś takiego, gdzie prowadzą różne zajęcia? Może tam by ktoś był w podobnym wieku do Twojego? Poszukaj w internecie. Nie chodzicie z kumplami na jakieś dyskoteki? Zabawy? Tak przesiedziec cały dzień z kumplami i nic nie robić, to stara czasu.Ile można grać w gry?Jak chcecie kogoś poznać siedząc w domu? Dobrze, że lubisz ludzi, że nie uciekasz przed nimi. Może sam napisz jakieś ogłoszenie i wywieś nawet na tablicy inform.czy na słupach, że szukasz osób,które grają na czymś, napewno ktoś się zgłosi i będziecie sobie grać. Siedząc w domu, towarzystwo samo się nie znajdzie
- GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- ADHD czy TRAUMA?
Proszę o pomoc i udzielenie odpowiedzi na pytania w opisanej poniżej sytuacji....
Forum: Stres - Jestem nowa
Cześć, jestem nowa na forum. Mam zdiagnozowany epizod depresyjny pół roku...
Forum: Depresja - Depresja a wyrażanie uczuc
Witam, mam pytanie : czy osoba w depresji może nie odczuwać uczuć? Czy depresja...
Forum: Depresja - wyleczenie depresji - gorsze dni
Czy po wyleczeniu depresji obserwowaliscie u siebie gorsze dni?
Forum: Depresja
- Tematy:
- psycholog
- terapia
- psychoterapia
- psychika
- psychiatra