Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Co jest dla was w zyciu najważniejsze? (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/co-jest-dla-was-w-zyciu-najwazniejsze/watek/845354/1.html#p845354https://www.psychiatria.pl/forum/co-jest-dla-was-w-zyciu-najwazniejsze/watek/845354/1.html Co jest dla was w zyciu najważniejsze?
Najbardziej skupiam uwagę na moje zdrowie.Czytam dużo artykułów o tym jak często atakują ludzi poważne choroby i jakie koszta musza ponosić na chemioterapie,leki.Jestem osobą samotną,pracuję na codzień,i też bardzo mi zalezy na tym,żeby jak najwięcej odłożyć pieniędzy dla siebie.Mam zamiar teraz urządzić sobie pokój,kupić porządne rzeczy,żeby to już mieć na przyszłość.
Bardzo rzadko piję alkohol,kiedyś zdarzało mi się to bardzo często robić,a nawet upijać.Sama doszłam do wniosku,że to do niczego nie prowadzi.Paliłam też dużo,paczka paierosów schodziła mi w ciągu dwóch dni.Dzisiaj?wogóle nie palę,nawet nie mogę wąchać tego smrodu.A to dziekuje tylko sobie.Bo to ja sama sobie uświadomiłam,że to jest bez sensu.Też zdarzało mi się użalać że jestem sama,że nikogo nie mam.Powiedziałam dosyć tego.Jestem atrakcyjna kobietą a to że wokół mnie są ludzie na poziomie zerowym,to o co mam się obwiniać?ja się wcześniej obwiniałam o to,że trafiam na głupich ludzi.Nie mam zamiaru szukać kogoś na siłę.Jeśli kogoś poznam,to z początku będę traktowała tę osobe przedmiotowo.W nic się nie będę angażować.
No tak.Narazie to zarabiam i inwestuje w siebie.Mnie trzeba szanować i starać się,bo ja za nikim biegać nie będę.
w dzisiejszych czasach dla kasy,jeden drugiego jest wstanie zabić,nawet dla kilkuset złotych.Żałosne,ale jednak tak się dzieje. - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Pramolan brał ktoś?
Witam Dziś byłam u psychiatru zdiagnozował nerwicę lękową...
- Wizyta u psychologa
Witam. Na wstępie chciałabym powiedzieć, że bardzo dziękuję,...
- Hazard - prośba o pomoc
Dzień dobry,mam na imię Łukasz. W tym roku skończę 28 lat. Zwracam...
Forum: Uzależnienia - Czy zmienić lekarza?
Witam. Niektóre osoby mnie tutaj już znają. Mam zdiagnozowana schizofrenię...
Forum: Schizofrenia