Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: convulex, bioxetin, risperon czy napewno mam to brac ? (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/convulex-bioxetin-risperon-czy-napewno-mam-to-brac/watek/433962/1.html#p433962https://www.psychiatria.pl/forum/convulex-bioxetin-risperon-czy-napewno-mam-to-brac/watek/433962/1.html convulex, bioxetin, risperon czy napewno mam to brac ?
Witam
Otoz mam problem natury milosnej, zostawila (z 2 tyg. temu).
Po krotce moja historia. Bylem z nia 1,5 roku (pierwsza dziewczyna), w kwietniu sie rozstalismy, zaczalem popijac i gdy bylem pod wplywem alkoholu mialem mysli samobojcze, raz nawet tabletkami sie trulem, ale to byly slabe tabletki. Na trzezwo ciezko jest, ale nie posowam sie, az do takich drastycznych krokow. W wakacje poznalem nowa, a ta sie dowiedziala o tym to wziela mnie na litosc i wrocilem ( skrzywdzilem tylko niewinna przez nia ). Na poczatku ponownego powrotu bylem raczej obojetny na nia, lecz znowu mocno sie zakochalem, a ta teraz znow zostawila, wiec sie napilem i znow proba samobojcza, raczej taka, zeby nie wyszla. to tyle tej historii milosnej.
Wytrzezwialem, mysle cos nie tak z tymi samobojstwami, trzeba isc do psychiatry, wiec poszedlem. Tu opisze wizyte. Spytal mnie co sie stalo, to mowie, ze dziewczyna rzucila i ze w maju mialem przez to trucie tabletkami, nic nie wspomnialem,ze to pod wplywem alkoholu, on mi tylko powiedzial "zostawic to g o w n o (nie wiem, czy chodzilo o sytuacje, czy dziewczyne)" i tak 3x. O nic mnie nie pytal wiecej! Wizyta trfala z 5min z wypisaniem recept.
I dzis mnie wzielo na poczytanie na necie o moich tabletkach, a zarazem refleksja, ze jak trzezwy to i smutny jestem podlamany, mysl taka przejdzie przez glowe glopia, ale nie czyny!!!
Wyniklo mi z tego, ze tylko nie moge pic alkoholu, a tabletki to potrzebne mi jakies bardziej na wyluzowanie, a nie psychotropy!
Risperon wzialem 1 nocy, to leki mialem, ale nie wiedzialem skad, to miala byc tabletka jak brak snu! Na drugi dzien juz jej nie bralem, bo mysle i tak nie spalem po niej, a dzis wyczytalem wlasnie, ze ludzie leki maja po tym i skojarzylem ze soba, bo tez mialem jakies omamy jak nigdy.
convulex, bioxetin- to to nie wiem jak ma dzialac
I moje pytanie brzmi, czy oby napewnomi te tabletki potrzebne ? Bo cos mi sie zdaje, ze dzieki tym tabletkom mam teraz tylko natlok mysli o niej i to same dobre rzeczy.
Mam 30l jestem niesmialy,terapie ta zaczalem w czwartek 12 listopada 2009 wiec 2 dni. Poniewaz w srode dobila mnie tym, ze ma nowego chlopca.
Dodam jeszcze, ze lekarz moze zauwazyl, ze rece mi sie trzesa, ale to bylo ze stresu tej wizyty i wypicia napoju energetycznego. Kawy nawet nie pijam, bo wlasnie wtedy mi sie trzesa rece.Ostatnia edycja: - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Leki uspokajające
Jakie środki uspokajające pomagają w stanie permanentnego napięcia,...
Forum: Zaburzenia psychiczne - pogorszenie stanu
Hej, w grudniu poszłam do lekarza rodzinnego w związku z pojawiającymi się...
- Pytanie o lek.
Witam Serdecznie.Od paru lat mam problem z nerwica natręctw, depresja,dziwne jakieś...
Forum: Depresja