Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Czy to anoreksja ? (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/czy-to-anoreksja/watek/1085855/1.html#p1085855https://www.psychiatria.pl/forum/czy-to-anoreksja/watek/1085855/1.html Czy to anoreksja ?
Witam wszystkich, jestem tu nowa, piszę bo już zrobiło się błędne koło . Mój stan i moj organizm jest wyniszczony ( BMI ponizej 15 ), każdy specjalista zaliczony - mówią - tylko psychika !
Mam wiele objawów somatycznych, codzienne mdłości są najgorszą męką, dodam, że strasznie się ich boję, ponieważ tracę przy nich przytomność i trafiam od razu do szpitala .. mam dość szpitali i unikam ich za wszelką cenę . Od ostatniego pobytu w szpitalu ograniczylam jedzenie, nie ze wzgledu na wagę ... by schudnać, bo bardzo ale to bardzo lubię jeść, ale boję się ze zwymiotuje a co za tym idzie, utrata przytomnosci i SZPITAL :c .... przed szpitalem ważyłam 54 teraz 40 . Konsultowałam się z psychiatrą, stwierdziła u mnie nerwicę + agorofobię ( boję sie tez wychodzic z domu bo mogę zwymiotować ) ... a kolejny inny psychiatra stwierdził u mnie anoreksję ;// przez moją niską wagę i to, że mam jadłowstret do jedzenia ... jak wiadomo anoreksja to strach przed przytyciem i postrzeganie swojej wagi jako,,gruba'', a u mnie jest znacznie odwrotnie, uwielbiam jeść, chcę bardzo przytyć, nie myslę o tym by się odchudzać, bo nie chce wygladac jak,,szkapa'', ale siedzi mi w psychice strach przed tym ze zwymiotuje, anorektyczki podobno wymuszaja wymioty a ja ich unikam za wszelka cene ... czasami nie mogę nic zjeśc bo mam pełno, bo nie mam apetytu to fakt ale zeby od razu anoreksja ? co Wy o tym myslicie ? skoro chce jesc chce przytyc, chce zyc normalnie, mam anoreksję ?
Ps : w pon mam kolejna wizyte u nast lekarza, zobaczymy co powie .. - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Czuję, że zmarnowałam sobie życie
Mam 20 lat, od 13 do 19 roku życia zmagałam się z depresją, teraz jest ze...
Forum: Kółko wsparcia psychicznego - Boje sie mowic o moich problemach
Hej, mam bardzo powazne problemy ktore ciagle narastaja i staja sie co raz bardziej uciazliwe....
Forum: Psychoterapia - Nie panuje nad strachem
Dlugo zbierałam się aby tu napisać. Piszę bo potrzebuje rady albo kubła...
Forum: Stres - Odstawienie Klozapolu
Dzień dobry,Rzuciłem klozapol trzy dni temu. Zacząłem w 04.2021 200 mg. W...
Forum: Schizofrenia