Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Dopatruje się zaburzeń u ludzi innych . . . (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/dopatruje-sie-zaburzen-u-ludzi-innych/watek/447870/1.html#p447870https://www.psychiatria.pl/forum/dopatruje-sie-zaburzen-u-ludzi-innych/watek/447870/1.html Dopatruje się zaburzeń u ludzi innych . . . Gość
Bigorepsje, anorektyzm, bulimię, parafilie, podatność nadmierną na modę i POPkulturę (tatuaże, rozrywkowy styl życia), masowe toksykomanie, stereotypowość, sztuczne uśmiechy (pozytywne myślenie), przewidywanie destrukcyjne i czarne myśli pesymistyczne (fatalizm), wszelakie dysmorfofobie (i to u dojrzałej kobiety z dwojgiem dzieci widziałem nie znając jeszcze tego terminu, bo w klasie podstawowej stwierdziła wady wyglądu u mnie, swojego syna i swojej siostry syna o zgrozo - czułem się zawstydzony i zażenowany sytuacją całą ale takiego słownictwa jeszcze nie znałem - sama ma zaburzenia z odżywianiem i jej córka. Wszystko to na mnie przeszło z czasem i dało do myślenia. sama piękna nie była i oczy wytrzeszczone miała niczym modliszka i wygląda teraz jak niedożywiony suchar.
I pal licho, żeby to był żart o nas wtedy (małolaci byliśmy) ale żeby takie coś stworzyło się w głowie dojrzałej kobiety i matki? To już zakrawa o patologie społeczną
Mam tą scenę zdarzenia zakodowaną w mózgu do dzisiaj i trochę dała mi do myślenia. Nie umiałem nawet nic odpowiedzieć czy skwitować, bo za młody byłem i bez asertywności, a to osoba starsza była & dorosła, więc autorytetem moralnym i wychowawczym powinna być - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Kopę lat...
Witajcie ponownie, dawno tu nie zaglądałam, kilka lat... ale moje życie...
Forum: Kółko wsparcia psychicznego - Wstawanie w nocy
CześćRozwinę swój poprzedni temat - nie wiedziałem, że ludzie...
- Morsowanie- psychologiczny i prozdrowotny aspekt morsowania
Witam Wszystkich!Od wielu lat interesuje mnie morsowanie. Czynnie uprawiam ten rodzaj...
Forum: Po godzinach - Poznałam Chłopaka z ChAD
Cześć. Cztery tygodnie temu poznałam chłopaka na portalu randkowym. Bardzo...