Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: ebook (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/ebook/watek/492673/1.html#p492673https://www.psychiatria.pl/forum/ebook/watek/492673/1.html ebook Gość
Kupiłem ebooka opisywanego tu kilkakrotnie jako: przedwczesny wytrysk, złote myśli, już nie będę taki szybki.
Panowie (i może Panie): tragedia! Zwyczajne wyłudzanie pieniędzy. Już tylko z tego forum widać, że mężczyźni mają duże i frustrujące problemy - a tu piszą, że można się pozbyć się go za pomocą tego chłamu (nie sposób inaczej tego ebooka nazwać), że najlepiej zainwestowane 20 zł w życiu. Masakra.
Ale do rzeczy: pierwsze 21 stron (z 50 w ogóle) to tytuł, spis treści, definicje, mechanizm wytrysku, przyczyny + dużo pseudomotywacyjnej papki, że problem można pokonać, że warto się za niego zabrać, itp. Wszystko pisane chyba czcionką ok. 14-15 z marginesami przeogromnymi – niewątpliwie aby nabić strony. Wszystko oprócz definicji, pewnie skądś przepisanych, pisane językiem prostym, banalnym, czasami wręcz prymitywnym. Bardzo dużo wszędzie tzw. pustej gadki, nie traktującej o tym czego się od publikacji oczekuje, czyli o sposobach rozwiązania problemu - znów nabijanie stron.
No ale na str. 22 jest pierwsza porada! Panowie: PREZERWATYWY! Trochę bezsensownej gadki, że to może problem, że trzeba ją założyć i zdjąć (tak, tak, jakbyście nie wiedzieli), potem, że aby się nie spieszyć. I podsumowanie sposobu pt. Prezerwatywy: prawdopodobnie to właśnie rozwiązanie będzie najskuteczniejsze, najszybsze i prawdopodobnie zakończy Twój problem.
Następne porady str. 22-36 (czyli zaledwie 15 stron na 50 w ogóle, czyli 30% „dzieła”) typu: ucisk, masturbacja (jako trening), dwa stosunki a nie jeden, napinanie mięśni i coś o ruchach frykcyjnych. Czyli wszystko to co już pewnie znacie.
Jak ktoś nie czytał NIC o problemie to może jest to publikacja dla niego. Ale jak ktoś wie co to są mięśnie kegla, odpowiedni ucisk czy prezerwatywa to kupi pseudonaukowe badziewie, bezczelnie opisujące się jako pozycję naukową która pomaga. I jeszcze te niby prawdziwe komentarze zadowolonych czytelników, jak to niby ta książka odmieniła ich życie, rozwiązała problem.
Jednym słowem jest to bezczelne wpuszczanie klientów w maliny i zbijanie kasy za coś, co mógłby napisać każdy, kto ukończył szkołę średnią i zdobył w internecie podstawowe informacje na temat omawianego problemu. Nie znoszę takiej postawy.
Podaję swój mail: [email protected] - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Myśli samobójcze
Witam, może temat spotka się z krytyką, jednakże chciałam podpytać...
Forum: Kółko wsparcia psychicznego - Jestem załamany, nie wiem jak sobie pomóc
Cześć mam 32 lata i przegrałem życie. Pochodze z dobrej, wierzącej...
Forum: Kółko wsparcia psychicznego - jestem bezużyteczny, chcę umrzeć
Gdy miałem 11 lat wykryto mi nerwicę 2 lata temu Aspergera mam wrażenie, że...
- Samotność,
Witam wszystkich użytkowników. W ostatnim czasie byłem w szpitalu na...
Forum: Kółko wsparcia psychicznego