Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Facebook i natura zaburzeń psychicznych (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/facebook-i-natura-zaburzen-psychicznych/watek/1463335/1.html#p1463335https://www.psychiatria.pl/forum/facebook-i-natura-zaburzen-psychicznych/watek/1463335/1.html Facebook i natura zaburzeń psychicznych
FACEBOOK JAKO NARZĘDZIE TERAPEUTYCZNE DLA LUDZI WYOBCOWANYCH ZE SPOŁECZEŃSTWA
Nie jest powiedziane że przyjaciele to sól i miód tej ziemi ale bez przyjaciół daleko nie zajedziesz. Ciężko jest człowiekowi samemu oporządzić własne koryto własny tyłek czy własne potrzeby intelektualne zrealizować energię. Facebook konfrontuje nas ze światem zewnętrznym i może być jednym z narzędzi terapeutycznych w leczeniu chorób umysłowych od których co powszechnie wiadomo nikt wolnym nie jest. W tendencjach zanikowych w wypowiedziach rzuca się na pierwszy plan infantylizm myślenie o sobie w kategoriach małego dziecka jakiś taki romantyzm i patos gloryfikacja bierności wobec życia... lecz z drugiej strony rozpacz i załamane dłonie bo życie takiej postawy nie wynagradza dwoma tygodniami wakacji w Tunezji. To co męskie staje się lękowe o odpowiedzialności i uczciwości w takich przypadkach można w ogóle zapomnieć. I nie chodzi o lewą czy prawą półkulę mózgową to coś pomiędzy otwieraniem drzwi a wyrzuceniem śmieci kupieniem gazety…
„Mam ja firmę lecz nie mam ja firmy?”
Z kolei osoby z nadbudówkami w świadomości są agentami specjalnymi czy właścicielami firm komputerowych lecz bez odniesienia w świecie realnym… Czasami wzięcie odpowiedzialności za własne losy, za własne życie do czego namawia rodzina młodego mężczyznę o niewłaściwej samoocenie wiąże się z utratą realnego myślenia o sobie samym zawyża on swoje umiejętności i zdolności
FOBIA MANIA DEPRESJA
Fobia to rodzaj uczulenia na wydzieliny ciała bądź substancje biologicznie aktywne
Mania to przekierowany popęd sexualny
Depresja to zanik popędu - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Dobry psychiatra na NFZ w Toruniu?
Mieszkam w pobliskim mieście gdzie obecnie nie przyjmuje żaden psychiatra na NFZ,...
- Uciec od schizofreników i zacząć nowe życie. Współuzależnienie.
Witam. Chciałbym się podzielić moją historią, może ktoś...
Forum: Schizofrenia - Wstawanie w nocy
CześćRozwinę swój poprzedni temat - nie wiedziałem, że ludzie...