Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Fobia (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/fobia/watek/470542/1.html#p470542https://www.psychiatria.pl/forum/fobia/watek/470542/1.html Fobia Gość
Witam wszystkich. Chciał bym się podzielić z wami moim problemem i uzyskać jakieś porady albo pomoc.
Cierpię na jakiś rodzaj fobii (prawdopodobnie fobia szkolna i sytuacyjna). Gdy chodziłem do szkoły podstawowej to zaczeły się moje problemy z biegunką w szkole, rodzice oczywiście to bagatelizowali, problem narastał. W gimnazjum problem pojawił sie ponownie. W liceum właściwie już na stałe.
Kiedy skończyłem liceum i chciałem się udać do szkoły po licealnej okazało się że to jest nie możliwe, biegunka (właściwie uniemożliwia normalne funkcjonowanie), tętno ponad 100, kołatanie serca, bladość, suchość w jamie ustnej. Próbowałem sam to zwalczyć ale nic nie dawało efektów.
Poszedłem do psychiatry ale jego leczenie nie dawało żadnych efektów. Teraz chodzę do innego i też nie jest za kolorowo.
Brałem takie leki jak: trittico, moclar, xanax, a aktualnie asentra. Żadne z tych leków nie powodują ustąpienia objawów które nie dają mi normalnie funkcjonować. Jedynie alkohol powoduje natychmiastowe ustąpienie objawów somatycznych.
Fobia ta dopada mnie też w niektórych sytuacjach życia codziennego, na przykład w sklepie czy innym miejscu ale to zdecydowanie rzadziej.
Nie czuję świadomego lęku przed szkołą, wręcz przeciwnie bardzo bym chciał tam chodzić, w poprzednim roku musiałem zrezygnować. W tym pewnie też będę musiał.
Mam nadzieje że znajdzie się ktoś kto będzie umiał mi pomóc albo chociaż doradzić jak walczyć z moją chorobą. Pozdrawiam. - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Co mi dolega?
Witam,Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że chodze zarówno do...
- Problem
Dzień dobry,Od trzech dni zmagam się z pewnym problemem i chciałabym...
- Nerwica lekowa, mozarin
Hej, od jakichś 8 miesięcy zaczęły się u mnie ataki paniki,...
- 8 miesięcy na fazie
Witam, jestem po terapii uzależnień lecz faza z marihuany nie schodzi mi z głowy,...
Forum: Uzależnienia