Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: haloperidol dla 11 letniej dziewczynki (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/haloperidol-dla-11-letniej-dziewczynki/watek/520064/1.html#p520064https://www.psychiatria.pl/forum/haloperidol-dla-11-letniej-dziewczynki/watek/520064/1.html haloperidol dla 11 letniej dziewczynki Gość
Witam
Jestem mamą 11 latki której został przepisany haloperidol.
Boje sie jednak go dla niej podać. Czy ktoś miał do czynienia z tym lekiem?
Moja córka zawsze była normalnym szcześliwym dzieckiem. Miała koleżanki, wszyscy ją lubli.
Ale teraz od 2 tygodni coś sie stało.
Zaczeła wygadywać jakieś okropne rzeczy . Że ludzie dziwnie na nią patrzą, że każdy chce ją zgwałcić, że ona napewno była molestowana seksualnie (co nie miało miejsca ) boi sie kogokolwiek dotknąć nawet do ręki bo myśli że to molestowanie, jej też nie można dotknąć bo zaraz ma myśl że ktoś ją molestuje. Wydaje sie jej że znamy jej myśli a ona sama nad nimi nie panuje bo pyta sie np. czy coś mówiła. Bardzo dużo płacze, mówi że ciągle sie boi, że te myśli nie dają jej spokoju, że nie chcą od niej odejść.
Pozatym normalnie wychodzi pod blok do koleżanek i jak sie bawią to jest całkowicie normalna -one nawet nie zauważyły zmiany ani niczego dziwnego w jej zachowaniu. Tylko jak do domu przychodzi to zaczyna gadać te głupoty i płakać, nie chce jeść, nie chce spać.
Byłam z nią u psychiatry i przepisała haloperidol ale tam pisze że to silny lek dla schizofreników ? To moja córka ma schizofrenię ?? - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Chad - wsparcie dla żon i mężów, partnerow.
Jestem żona Człowieka chorego na Chad. Lata z jego choroba zmieniły mnie. Z...
- Chorzy na Chad, proszę o pomoc!
PROSZĘ O POMOC!!! Ci z Was, którzy chorują na chad szczególnie z...
- Depresja po xeplionie
Mam pytanie. Mam CHAD. przez 5 miesięcy brałam xeplion w iniekcjach. Dostałam...
- Myśli samobójcze
Witam, może temat spotka się z krytyką, jednakże chciałam podpytać...
Forum: Kółko wsparcia psychicznego