Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: JAK SOBIE POMOC? :( ( SMIERC CHLOPAKA,3 STRACONE CIAZE ITD.) (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/jak-sobie-pomoc-smierc-chlopaka-3-stracone-ciaze-itd/watek/560199/1.html#p560199https://www.psychiatria.pl/forum/jak-sobie-pomoc-smierc-chlopaka-3-stracone-ciaze-itd/watek/560199/1.html JAK SOBIE POMOC? :( ( SMIERC CHLOPAKA,3 STRACONE CIAZE ITD.) Gość
Witam.
Mam prosbe,pytanie...
Od kilku tygodni mecze sie z depresja a moze nietyle ja co moj partner mna.
Jestesmy razem poltora roku.Ostatnio zaczelam strasznie sie go czepiac,byc zazdrosna,dociekliwa,nieufam mu..caly czas go krytykuje-szukam dziury w calym!..Wydaje mi sie ze w kolko patrzy sie na inne...pragnie inne itd.Wiem ze chlopak jest cudowny,bardzo o mnie dba ale boje sie ze go strace przez moje zachowanie.
Wydaje mi sie ze to jest powodem mojich ostatnich przezyc ale rowniez bardzo niskiej samooceny fizycznej i psychicznej.
Dwa tygodnie temu stracilam ciaze-poronilam( to moja 3 ciaza-dwie wczesniejsze z bylym partnerem)
Pozatym, 3 miesiace temu moj byly narzeczony z ktorym bylam prawie 10 lat-sie powiesil-nie radzil sobie po naszym raozstaniu,niemogl z tym pogodzic.
Teraz niedosyc ze czuje sie winna jego smierci,ale brakuje tez mi go jako przyjaciela...Mial tylko 28 lat-poznalismy sie majac 16..i tak brnelismy przez zycie razem...Strasznie mi ciezko.
Fakt ze teraz mam cudownego dbajacego o mnie chlopca-mnie niepociesza-podswiadomie niszcze nasz zwiazek..wmawiajac sobie ze moj Michal swietej pamieci czeka tam na mnie i prowokuje mnie do zniszczenia mojego zycia bym zdecudowala sie na to samo co on-samobujstwa i do niego wrocila...
Wiem to chore...ale juz niewiem jak sobie to tlumaczyc.
Pozatym czuje sie strasznie malo atrakcyjna,przytylam,zbrzydlam..moj chlopak jest 3 lata mlodszy i czuje sie stara.
Jako dziecko slyszalam sama krytyke od ojca ze wszystko zle robie ze nic niepotrafie,ze jestem oslem,baranem itd..mysle ze to tez wplywa na moje problemy teraz w mojim doroslym 27 letnim zyciu.Jestem wyksztalcona,dalej studiuje ale pracy niemam,mysle ze doniczego sie nienadaje,ze sobie nieporadze..
Mam bardzo niska samoocene ..juz niewiem co zrobic,wydaje mi sie ze strace chlopaka przez moje zachowanie a tego nieche..prosze wiec napiszcie jak moge w siebie uwierzyc...gdzie tkwil blad ...i przyczyna mojego terazniejszego zachowania co do partnera..zazdrosci itd...
Dziekuje za kazda odpowiedz! - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Nerwica przełyku
Dobry wieczór, od wielu lat cierpię na napadowa nerwicę lękowa. Parę...
- Borderline
Mam stwierdzone borderline chodzę na terapie od roku biorę tabletki zoloft nie ma...
Forum: Zaburzenia psychiczne - Czy jestem gruba?
Wiem że to może forum nie na to pytanie? Jednak od pewnego czasu bardzo źle...
- Uzależnienia kolegi od... Jak gdzie szukać dla niego pomocy?
Dzień dobry. Piszę w sprawie kolegi być moze shizofrenik (mama chorobaa...
Forum: Uzależnienia