Forum: Zaburzenia psychiczne
Temat: JAK ZACHODZI SCHIZOFREMIA OD A DO Z I DEPRESJA I NERWICA I ODWAGA (2)
- https://www.psychiatria.pl/forum/jak-zachodzi-schizofremia-od-a-do-z-i-depresja-i-nerwica-i-odwaga/watek/986137/1.html#p986137https://www.psychiatria.pl/forum/jak-zachodzi-schizofremia-od-a-do-z-i-depresja-i-nerwica-i-odwaga/watek/986137/1.html JAK ZACHODZI SCHIZOFREMIA OD A DO Z I DEPRESJA I NERWICA I ODWAGA
Jak powstaje schizofrenia?
Czyli tak w mózgu mamy organ odpowiedzialny za wynagradzanie, czyli ciałka migdałowate
I one produkują kortyzol i amfetaminę dla sangwinika i z borem neuroprzekaźnik dla flegmatyka, bo bor zobojętnia i mu się nie chce posprzątać, bo nie ma poczebny jak jest na neuroprzekaźniku z borem i jest tam jeszcze dwa neuroprzekaźniki wydalane łącznie ciałka migdałowate wydzielają 4 neuroprzekaźniki i to wszystkie w różnej ilości w zależności od osobowości i plus enzym kortyzol, który jest tez pycho aktywny i nadmiar powoduje stres uczucie a on tez rozwija tarczycy komórek ja w odpowiedniej wielkości, czym, i teraz na przykładzie sangwinika opowiem jak zachowuje się ciałko migdałowate i nas wynagradza, czyli tak jak doznasz jakiegoś problemu I w wieże chrześcijańskiej go pokonasz, czyli porozmawiasz o problemie i wysłuchasz i strony przeciwnej zarzutów i słowem będziesz chciał rozwiązać problem w ostateczności jedynie jak ktoś będzie agresywny i zagrażał tobie i twojej rodzinie to możesz go pobić i wtedy jak ci się w czasie zaistnienia problemu wytwarzało 5 neuroprzekaźników amfetaminy to po załatwieniu poprawnie problemu w następnej stresowej sytuacji wydzieli ci się amfy 10 neuroprzekaźników i tak po załatwieniu jakiegoś problemu o 5 neuroprzekaźników amfy wzrasta wydzielniczość ciałka migdałowatego osoba modlącym wydziela się ich o 5 więcej a niemodlącej o 2 więcej i tak następuje wydzielniczość ciałek migdałowatych aż przerośnie je odwaga, czyli Za nimi w mózgu będzie wydzielana amfa za nimi i koło nich, ale tam już tylko amfa będzie wydzielana bez i dobrego kortyzolu wiec czujesz siły bohatera i odwagę a jak złe pokonujesz problem, czyli wpadasz w stres to coraz więcej kortyzolu to wtedy pod wpływem większego jego wydzielania rozwija się gruczoł tarczycy powiększa się i wtedy jest więcej hormonów trzyocznych i ten, który powoduje większe przyjmowanie siarki do umysłu i wtedy Jak jesteś osoba denerwująca się złoszcząca się następuje nerwica przerost ciałek migdałowatych w kortyzolu i umysłowym działaniu większym neuroprzekaźników z siarka, co powoduje wczasy nerwiczne a jak byśmy Nie umieli pokonywać problemy i na stres reagowali odrzucając wszystkich i wpadali w furie agresji i wściekłość to wtedy tez jest większa wydzielniczość kortyzolu i z tym idące powiększenie się tarczycy i więcej jest hormony, który powoduje przyjmowanie siarki do umysłu a jak neuroprzekaźnik przyjmie siarkę to czujemy się rześko jak nadmiar jej to nerwiczne, ale jak jest więcej siarki w komórkach szyszynki, która produkuje melatoninę to jej produkuje się więcej i? Ten nadmiar jest produkcji jest wydzielany do organizmu w czasie normalnej pracy umysłu dnia a jak ona ta melatonina wpadnie do synapsy jakiegoś neuronu to ona powoduje ze neuroprzekaźniki przyjmują chlorek a na chlorku się zasypia i następuje depresja a potem i nerwica i na odwrót jak się denerwujesz złościsz to następuje nerwica i depresja, a jak sobie z jakimś problemem nie radzisz i go sobie ignorujesz to wtedy wydziela się mniej kortyzolu i wtedy jak na kortyzolu rozwija się tarczyca to go brak tego dobrego kortyzolu i ona obumiera, co powoduje schizofrenie, bo jak umarła tarczyca to będzie wydzielanych Jej mniejsza ilość hormonów razem z tym, co przyjmuje do siebie siarkę a jak nie ma w umyśle siarki jej brakuje to jest zachwiana równowaga na synapsach i receptorach a równowaga wygląda tak, że w synapsie obojętnie, jaki neuroprzekaźnik czy to dopamina czy serotonina czy ner adrenalina czy acetylocholina czy gabe czy glutaminian czy testosteron występują te neuroprzekaźniki swobodnie nie przyjmując do obie żadnego dodatkowego atomu to stanowią o bystrości a jak np. serotonina przyjmie wodór to wtedy stanowi to o jej dzianiu takim ze żyjemy chwila obecna a jak siarkę przyjmie neuroprzekaźnik siarki to wtedy on świadczy o rześkości A jak neuroprzekaźnik serotoniny przyjmie selen to na nim się zerka do serca i siebie przezywa w synapsach tak wygląda ułożenie neuroprzekaźników
A
Ale na receptorach pierwszego działania w nerwie one się uiszczają z nich według przeżyć i relaks trwa tylko wtedy według przeżyć jak jesteś osoba modląca i wtedy taka równowaga wygląda tak jak jesteś hetero dziewczyna lub gejem modlącym ze na 12 receptorów serotoniny w neuronie 4 neuroprzekaźniki serotoniny przyłączają wodór 4 neuroprzekaźniki serotoniny przyłączają siarkę i 4 neuroprzekaźniki serotoniny przyłączają selen i wtedy taka równowagę mamy według przeżyć jak jesteś osoba modląca w wieże z Jezusem inni tylko mogą pomazać a jak jesteś hetero chłopakiem i lesbijka to masz 9 receptorów w neuronie i dziali się po 3 neuroprzekaźniki serotoniny z wodorem i siarki i selenem, A jak nie pokonywałeś problemów i się z nich śmiałeś ignorowałeś je to wtedy tarczyca obumiera i masz mniej hormonu, co na nim przyjmuje się do umysłu siarka i wtedy równowaga na receptorze zachodzi bez siarki, czyli na 12 receptorów dla kobiety serotoniny w neuronie na receptorach może zaistnieć takie przejmowanie do serotoniny atomów, czyli 7 neuroprzekaźników serotoniny przyjmie wodór 2 neuroprzekaźnik serotoniny przyjmie siarkę a 3 neuroprzekaźniki serotoniny przyjmą selen, bo brakuje atomów siarki w umyśle i wtedy następuje schizofrenia ubytkowa, czyli żyją chwila obecna i ciężkością niej, bo nie ma rześkości monotonnie im a jest jeszcze mniejsza ilość selenu na receptorach wtedy Ciężkość, bo nie potrafią zerknąć w serce swoje i wtedy i otępienie demencja starcza następuje jak jest więcej neuroprzekaźników siarki na receptorach zamiast równowagi i tu czuba dodać ze każdy neuroprzekaźnik przyjmuje wolne atomy do siebie, a jak np. nie poradziliśmy sobie z problemem i go ignorowaliśmy go to wtedy mniej kortyzolu się wytwarza i wtedy tarczyca obumiera i nie wytwarza się hormon, na którym przyjmuje się siarka do umysłu i na receptorach nap zostanie zachwiana równowaga i wystąpi więcej seleny z mała ilością siarki i mniejsza ilością wodoru przyłączonego do serotoniny na receptorach w neuronie, czyli np. 7 neuroprzekaźników serotoniny Przyjmie selen 3 jej przyjmą siarkę a dwa wodór wtedy następuje schizofrenia twórcza, czyli się śmieje są glosy w zależności od neuroprzekaźnika, czyli ktoś do nas móWi jak równowaga na dopaminie została zachwiana na serotoninie to widzimy mamy wizje, bo jak jest więcej seleny na receptorach to się demonizuje i są manie zamiast pasji i paranoje powielanie mani, czyli u normalnego powielanie pasji i to tak z grubsza wygląda z schizofrenia ….Jest tez tak ze mamy mniejsza ilość wydzielania neuroprzekaźników, czyli np. 3600 do synapsy i ta ilość powoduje to, że czyjemu się dobrze, ale stajemy się senni, bo na dzień ich starczy tylko na tyle godzin ze wstajemy o 8 i już o 18 czujemy się senni i kłaść czuba się, o 8 bo zmęczony będziemy wiec to na dzień za mało ich i ja już mam ich 4800 a reguluje się odległości pomiędzy synapsami litem, bo on ma duże napieńcie i powoduje ze jest miedzy synapsami wieka odległość i wtedy się przyjmie więcej neuroprzekaźników może sobie zwiększę wielkość litu jak będzie ta ilość 4600 Neuroprzekaźników Zbyt mała, ale to już na dzień aktywności starczy neuroprzekaźników, bo jak będzie ich na synapsie za dużo to wtedy nie da się spać i tak maja niektóre osoby, bo aktywność nasza jest nie 14 godzin tylko 20 a potem dopiero senni jesteśmy tu od stanu czuwania zależy i kobiety po stracie mezow maja niekiedy problem z zasypiaciem bo czuwają i aktywność ich się wzmaga
Jak następuje wściekłość zdenerwowanie się agresja to wtedy w takich uczuciach nerwica się rozwija a jak odrzucamy kogoś nie słusznie i w złość wpadamy oceniamy błędnie w złości to wtedy depresja następuje? Jak z agresja i podenerwowaniem to narwicki a odrzuceniem i złością to depresje i sadami niesłusznymi?
OSOBY MODLACE NIE GRZESZACE dobrej woli nawet jak wzrastają w nieprawidłowości to tak czy inaczej JAKOSC SZEGULNIE MAJA PLUSIK ONI NIE SA PODATNI NA SCHIZOFREMIE TAK BARDZO I TO O 60 PROCENT, jeszcze sobie osoby niektóre szkodzą słuchając płytek jesteś szczęśliwy jesteś szczęśliwy wtedy maja problem z wynagradzaniem według przeżyć a płytki później nie dają spełnienia, i jak robisz w Duchu z duchem świetnym to wtedy nie błądzisz od wodoru spostrzegania lub selenu w trójcy czuba żyć,…..i świętymi
A ateista czy hebrajczyk tylko sobie wmawia ze fajny dzień, bo nie ma przezywania go i idzie drogo widzi słonce i mu się tylko skojarzenia te dobre i złe nasuwają zamiast przezywać dzień i przezywanie jest tylko z trójca czy tam praktykujący czy nie jak dobrze czyni na tyle ile z trójca żyje tyle przezywa, bo taka rzeczywistość i np. naukowcy tez maja problemy z przezywaniem ci, co podważają trójce a pewności siebie nie ma tez osoba niemodląca i to, w jakim stopniu zależy od przezywania życia i taka osoba jak ma problem to niedowierza szczęściu a ja chodź miałem Trał me po tragicznym zajściu to wiedziałem ze zawsze trwają przyjemności a to tylko dolegliwość chwilowa, bo i nie mają pewności serca ze dobrze im się życzy i umożliwia wyjście z problemu a ja jestem sercem z dobrymi w trójcy i jak przeciwko nam się robi to czyni się złe i niema serca wsparcia i pewności siebie ja np. jak morderca to lub pedofil to nie czuje jego podniet na dzieciach i mu nie współczuje tylko on może czuć tak jak ja czuje i fascynuje się ze do 15 roku życia mogę z nimi przezywać dom rodzinne zabawy i fascynować się Chodźmy pomarańcza tysięczna ze mam i zjem a nie tym ze pierwszy ja dostane lub tylko ja mam i to jak ktoś tak ma niech się zmieni i bodzcie pewni ze ja dlawas jak najlepiej chce,,,,,,,,,,wszystkiego najlepszego pasni doktur ordynatorki oddzialu C - https://www.psychiatria.pl/forum/jak-zachodzi-schizofremia-od-a-do-z-i-depresja-i-nerwica-i-odwaga/watek/986137/1.html#p986149https://www.psychiatria.pl/forum/jak-zachodzi-schizofremia-od-a-do-z-i-depresja-i-nerwica-i-odwaga/watek/986137/1.html JAK ZACHODZI SCHIZOFREMIA OD A DO Z I DEPRESJA I NERWICA I ODWAGA
TARCZYCA TO ZYWY WCIAZ ORGAN ZMIENIAJACY SIE W DZIALANIU W CZASIE WEDLUG NASZYCH PRZEZYC
- GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Renta socjalna
Witam, zastanawiam się nad renta socjalna. Podejmowałam prace ale na krótkie...
Forum: Zaburzenia psychiczne - Wpływ pogody na samopoczucie
Wcześniej nie narzekałam na pogodę, nawet lubiłam zimę, nie...
Forum: Depresja