Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Już nie wiem co zrobić, jak pomóc... (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/juz-nie-wiem-co-zrobic-jak-pomoc/watek/452834/1.html#p452834https://www.psychiatria.pl/forum/juz-nie-wiem-co-zrobic-jak-pomoc/watek/452834/1.html Już nie wiem co zrobić, jak pomóc... Gość
Witam.
W rodzinie mamy problem, otóż moja najblizsza ciotka jest samotną matka. Mąż jej zmarł, kiedy ich synek miał 8 lat. Od tego czasu ciotka trzymala syna pod swoimi skrzydlami. Szkola podstawowa to indywidualne nauczanie, gimnazjum rowniez. Kuzyn moj nie zdal egzaminu gimnazjalnego bo do niego nie podszedl. Zostalo zalatwione zaswiadczenie od lekarza, iz ma depresje. Obecnie jest uczniem 1 klasy ZSZ jednakze do szkoly nie chodzi. Ciotka chodzi do jego miejsca pracy, w nocy odsnieza chodniki przed sklepem by kuzyn tego nie robil, bo zaraz bedzie chory. Top zdrowy chlopak!!! Nie wychodzil przez 6 lat z domu w ogole, tylko internet - gry i tv. Ciotka go oczywiscie broni i oklamuje, ze wychodził na spacery itd. nie ma kolegow. nie potrafi rozmawiac z ludzmi, ma 17 lat.
Obecnie jak sie okazalo ciotka wpadla w wielkie dlugi. Pobrala kredyty (BO BANKI DAWALY) a teraz splacajac je nie ma na zycie. Cala rodzina jej pomaga. Jednak ona przyjela postawe mi sie to od was nalezy. Jak nie dostanie to oczernia wszystkich wokolo. A syn jej nie ma zamiaru pomoc, caly czas zamkniety w pokoju. Ciotka wydzwania i grozi, ze zabije siebie i syna, bo nic nie jedli. Pomocy cala moja rodzina popada w jakas psychoze przez jej zachowanie. Powiedzcie gdzie to zglosic? Czy mozna ja zmusic do leczenia i jej syna. Czy widzi ktos jakies wyjscie? - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Problem ze sprzątaniem
Serdecznie witam wszystkich forumowiczów. Mój problem dotyczy sprzątania....
Forum: Kółko wsparcia psychicznego - Zoloft działania niepożądane
Na ulotce zoloftu mam w działaniach niepożądanych (niezbyt częstych - czyli...
Forum: Depresja - przyszłość finansowa
Założyłem wątek bo temat niezmiernie mnie interesuje. Jeśli chodzi o...