Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Matka mi dawała za duży luz (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/matka-mi-dawala-za-duzy-luz/watek/447484/1.html#p447484https://www.psychiatria.pl/forum/matka-mi-dawala-za-duzy-luz/watek/447484/1.html Matka mi dawała za duży luz Gość
I wychowywałem się bez tatusia, który szybko odeszedł z tego świata. Problemy z nauką, policją, wady wymowy, nadmierna wstydliwośc, trzęsienie się rąk, jąkanie podatność na nałogi, nadmierna wesołkowatość, uwagi w szkole, brak promocji do następnej klasy, a do tego rozpijanie rówieśników. O dziwo ładnie zaczynam myśleć na neuroleptykach lub alkoholu - pojawia się pełen luz i płynna mowa z tokiem myślenia przekraczającym ten mój mizerny "pseudo-potencjał". Starsi ludzie czepiają się do mnie (czuję, że o mnie plotkują i mają zle nastawienie co dają do zrozumienia - nie wszyscy oczywiści). Jakby chcieli sie na mnie wyładować za swoje niepowodzenia. Zazdrościc nie mają mi czego, bo nic nie mam, a oni mają więcej. Wypytują się o szczegoly, których zdradzać nie cchę (co robic? co słychać? zajmij się czymś! naucz się czegoś! stara daje Ci żryć?żryj! jeśli konsumuję posiłek). A luudzie to są dorośii wykształceni ode mnie bardziej. Czy to moja wina? Prowokuję ich zachowaniem? Tyle ze z czasem te chołoto-szajki się rozpadają ku mojej uciesze i potem jak spotykam ich po czasie to uśmiechnięci i łagodni jak baranki. Na to wychodzi, żeby kontakty do miniumum utrzymywać i nie z pijakami? Do tego dochodziło, że pijany wracałem, a drzwi otwarte były caly czas jak na melinie, bo wiele razy nie umiałem kluczem trafić i wymioty do miski szly po tanim winie, a miało się 13-14 lat.
- GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Zapytanie o pomoc
Witam serdecznie potrzebuje pomocy moj ojciec 64 lata leczy sie na depresje zazywa Parinoxol od...
Forum: Depresja - Przemoc psychiczna
Dzień dobry Mam problem z lokatorami, mieszkam w kamienicy. Mój problem polega...
Forum: Kółko wsparcia psychicznego - Zoloft działania niepożądane
Na ulotce zoloftu mam w działaniach niepożądanych (niezbyt częstych - czyli...
Forum: Depresja