Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Natręctwa seksualne - Zaburzenia obsesyjno - kompulsyjne (2)
- https://www.psychiatria.pl/forum/natrectwa-seksualne-zaburzenia-obsesyjno-kompulsyjne/watek/738672/1.html#p738672https://www.psychiatria.pl/forum/natrectwa-seksualne-zaburzenia-obsesyjno-kompulsyjne/watek/738672/1.html Natręctwa seksualne - Zaburzenia obsesyjno - kompulsyjne
Witam! Nazywam się Paweł. Mam 21 lat. Już ponad 2 lata stan mojej psychiki wymaga profesjonalnej pomocy. Wcześniej natręctwa nie miały, aż tak dużego wpływu na moje postępowanie. Od ponad roku biorę leki oparte na sertalinie. Mój przypadek *** się przewagą obsesyjnych myśli dotyczących seksualności. Mając chociażby lekką erekcję w miejscu publicznym (np: jadąc busem) wywołaną np: wspomnieniem jakiejś atrakcyjnej dziewczyny, odczuwam wielkie cierpienie. Najczęściej w stereotypowy sposób zaczynam mieć obsesje, że erekcja ta wywołana jest widokiem dzieci, albo nieatrakcyjnych, starszych pani, które przebywają niedaleko mnie. Wtedy na siłę staram się myśleć o tej pięknej dziewczynie, żeby uspokoić się, jednakże mój mózg w stereotypowy sposób tworzy wizję seksu z tymi niepowołanymi osobami. Oprócz przypadków myślowych, miewam także kompulsywne zachowania dotyczące mojego nasienia. Mając polucję, od razu chcę zmienić poszwę, boję się chwycić za klamkę myśląc że mam na ręku nasienie, myję komórkę jeżeli leżała obok mnie w łóżku etc. Jednakże największy ból sprawia mi, gdy ktoś usiądzie, albo dotknie mojej pościeli. Kiedyś cały dzień bolała mnie głowa, gdy zastałem córkę brata bawiącą się na moim łóżku. Prosząc o porady psychologa, 2 seksuologów, natrafiłem na odpowiedzi, że jakieś kontakty seksualne z dziewczyną mogłyby mnie wyleczyć. Osobiście jestem praktykującym katolikiem, cenię dziewictwo do ślubu, mimo to już zaczyna brakować mi sił do walki z chorobą. Zamiast myśleć o targnięciu się na życie, wole wmawiać sobie, że wezmę się w garść, poznam dziewczynę i mimo wszystko choć raz będę uprawiać z nią petting, cokolwiek byle dotknęła mojego nasienia, bylebym skierował swoją seksualność na pożądaną osobę. Niestety takie postępowanie, także może doprowadzić mnie do co raz nowszych nietypowych zachowań, gdyż petting może stać się zachowaniem kompulsywnym, a nie zaspokojeniem pożądania. Czy ktoś z forumowiczów ma podobne problemy? Pozdrawiam i liczę na wyrozumiałość
- https://www.psychiatria.pl/forum/natrectwa-seksualne-zaburzenia-obsesyjno-kompulsyjne/watek/738672/1.html#p896235https://www.psychiatria.pl/forum/natrectwa-seksualne-zaburzenia-obsesyjno-kompulsyjne/watek/738672/1.html Natręctwa seksualne - Zaburzenia obsesyjno - kompulsyjne
Cześć,Marcin 28 lat,od 15 roku życia choruje na zaburzenia obsesyjno kompulsyjne,główną obsesja u mnie jest na tle mojego nasienia(spermy),wydaje mi się że ona jest niemal wszędzie tzn.największe obsesje mam w domu z dzieciństa,gdzie obecnie mieszka brat,i gdzie teraz mieszkam.Obsesja pojawiła się zaraz po odkryciu mojej seksualności w dzieciństwie,wywarło to namnie niesamowity uraz do tej substanci.W skutek tej obsesji do dzisiaj myje obsesyjnie żeczy,piore,a nawet wyżucam,w zalażności siły lęku,niepokoju itp.Od dzieciństwa jestm pod kontrolą psychiatry,biorę leki,oraz terapi,lecz przełomowych postepów brak.Podobnie jak tobie,mówią mi lekarze terapełci,rodzina,że najskuteczniejszom metodą walki jest obcowanie z dziewczyną,aby zmienic myslenie na tle spermy,niebać sie jej,traktować normalnie jak inne substancie organiczne,z którymi ja np.niemam problemow.Pozdrawiam
- GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- CZY ZNA KTOS JAKIES INNE PORTALE DLA NIEPELN.ONLINE
bARDZO POTRZEBUJEE ROZMOWY,AKCEEPTACJI,A TU OSTATNIO Z TYM SLABO
- Boje sie mowic o moich problemach
Hej, mam bardzo powazne problemy ktore ciagle narastaja i staja sie co raz bardziej uciazliwe....
Forum: Psychoterapia - Odstawienie Klozapolu
Dzień dobry,Rzuciłem klozapol trzy dni temu. Zacząłem w 04.2021 200 mg. W...
Forum: Schizofrenia - Orgazm i wenlafaksyna i trazodon
Dzien dobry,Biorę Oriven w dawce 150 mg.Nie mam problemów z libido, ale mam...