Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Neurotop 300 i Fluoksetyna (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/neurotop-300-i-fluoksetyna/watek/1344392/1.html#p1344392https://www.psychiatria.pl/forum/neurotop-300-i-fluoksetyna/watek/1344392/1.html Neurotop 300 i Fluoksetyna
Dzień dobry,
Cierpię na nerwicę, od 25 dni zażywam codziennie rano 20mg fluoksetyny (bioxetin) i na wieczór 1 tabletkę neurotopu retard 300 (przez pierwsze 7 dni zażywałem jedynie pół tabletki). Po niecałych trzech tygodniach zażywania fluoksetyny zacząłem czuć poprawę z dnia na dzień, 3 dni temu potrafiłem przejechac 700km autem bez żadnych przeszkód. Po tej własnie wycieczce wypilem sobie piwko. Nastepnego dnia czulem sie troszeczke gorzej, ale nie sadzilem, ze mogla to byc wina wlasnie tego piwka wiec znowu sobie wypilem. No i dzisiaj budze sie rano o godzinie 7:30 (jest to strasznie nienaturalne, zawsze spalem dlugo, do 11, 10 a odkad jestem na fluoksetynie nie potrafie spac dluzej niz do 9. Dzisiejsze samopoczucie bylo fatalne, jedyne co mnie pocieszało, to fakt, że nie miałem lęków. Ale tak to ból głowy, brak jakiejkolwiek motywacji, chęć do leżenia w łóżku, zmęczenie, senność i uczucie braku siłu. Nie miałem ochoty nawet wsiasc do samochodu, mimo ze to moja pasja... I moje pytanie brzmi - czy to może być wina tych niewinnych piwek z dnia na dzień? Czy może fluoksetyna przestała działać po 25 dniach jej zażywania? Tego bardzo się boję, ponieważ wcześniej zażywałem mozarin (escitalopram) i efectin (wenlafaksyne) i obie te substancje dzialaly na mnie slabo albo w ogole, moj humor to byla sinusoida, pare dni dobry i pare fatalnych...
Pozdrawiam. - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Orgazm i wenlafaksyna i trazodon
Dzien dobry,Biorę Oriven w dawce 150 mg.Nie mam problemów z libido, ale mam...
- Panika, lęki
Witam wszystkich! Potrzebuje porady bardziej doświadczonych osób, spojrzenia na...
- Czuję, że zmarnowałam sobie życie
Mam 20 lat, od 13 do 19 roku życia zmagałam się z depresją, teraz jest ze...
Forum: Kółko wsparcia psychicznego - Staram się schudnąć
Hej, mam 176 i waze 51/52 kilo. Troche wystaje mi brzuch i bardzo mi to przeszkadza i...
Forum: Kółko wsparcia psychicznego