Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: nic nie powolnego - czyli znaczenie słówka" szybko", "nie szybko", "tak szybko" w zyciu chorego (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/nic-nie-powolnego-czyli-znaczenie-slowka-szybko-nie-szybko-tak-szybko-w-zyciu-chorego/watek/742665/1.html#p742665https://www.psychiatria.pl/forum/nic-nie-powolnego-czyli-znaczenie-slowka-quot-szybko-quot-quot-nie-szybko-quot-quot-tak-szybko-quot-w-zyciu-chorego/watek/742665/1.html nic nie powolnego - czyli znaczenie słówka" szybko", "nie szybko", "tak szybko" w zyciu chorego
Nie jestem powolna- znaczenie słówka " za szybko " w schizofrenii
Nie rozumiejąc jaką rolę odgrywa słówko „nie „ w życiu i funkcjonowania człowieka,
Nie jesteśmy w stanie normalnie funkcjonować,
Jest to wykorzystywane przez rodziny, którym wydaje się dowcipne upośledzanie dzieci. W sposób parszywy daje się do zrozumienia dziecku, że jego gadanie nie jest znaczące, i jego słowa są gówno warte. W ten sposób wychowuje się dziecko na wariata .
W głowie nieświadomego dziecka powstaje komunikat,że nie potrzebuje zwracać uwagi na to co mówi i co się z nim dzieje. Z dzieckiem rozmawia się po prostu od najmłodszych lat co z wariatem. Nie szanuje się jego praw.
Nie tłumaczy się mu kim jest,a kim nie jest, co to jest a co to nie jest.
Dziecko,które czuje,że dzieje się z nim coś nienormalnego nie poradzi sobie z ludźmi,gdyż nie wykształciła się w nim na tyle jeszcze jego osobowość ( brakuje mu własnych doświadczeń, słów,porównania, wsparcia, oparcia) aby mogło się samodzielnie bronić.
Takie dziecko nie zadaje pytań, nie ratuje siebie samo, nie broni siebie samodzielnie, od 5 roku życia przelatują mu myśli z prędkością samolotu.
W tych myślach nie jest wstanie kontrolować swojego organizmu, zdrowia psychiki.
W moim przypadku,gdy tylko matka zauważyła,że coś rozumiem, albo czytam lekturę która mnie zainteresowała i uświadamiałam sobie rzeczywistość,od razu zmieniała temat albo odbierała mi książkę, czy pamiętnik. W ten sposób odwracała moją uwagę. To nie było dowcipne ani śmieszne, ani to nie była zabawa w ciepło czy zimno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie uwierzę więc już po przeżyciach,że chciała dobrze i jest dobrym człowiekiem.
Otóż są dobrzy i źli ludzie,ona należy do tych podłych.
Byłam po drugiej stronie lustra – nie polecam, nie uratuje was, może jedynie pocieszy,
Ale nie mnie,nie pocieszają mnie ludzi chorzy tylko zdrowi i szczęśliwi, życzę sobie samej żeby tylko szczęśliwi ludzi żyli z nami
To przyśpieszenie moich myśli,umyślne odbieranie mi możliwości przyjmowania rzeczywistości,spowodowało,że wytworzyły się w mojej głowie niekontrolowane przeze mnie,automatycznie wytworzone i piętnowane przez matkę i mnie samą myśli,których świadomie nigdy w życiu dobrowolnie i z uśmiechem na buzi nie powiedziałabym.
Także ludzie,którzy mają problemy z czasem i za szybko mówią,odpowiadają i myślą, proszę zmówcie sobie pacierz:
Nie za powoli nie, nie jestem powolna, nie jestem najpowolniejsza, nie powoli nie,
Mówcie sobie na głos, albo po cichu tak z bilion razy albo i z 3 biliony
To nie uratuje Was od razu ale nie żartuje jest skuteczniejsze od tabletek!!!!!!!!!!!!!!!!
Przypomnicie sobie moje słowa
Taka sama co Wy
Po prostu dziewczynka - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Co mi dolega?
Witam,Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że chodze zarówno do...
- morfologia a długotrwały stres/ nerwica
Witam serdecznie, Od zeszłego roku źle się czuje, moje objawy : - zaburzenia...
- Czy to może być ADHD, czy powinnam iść do specjalisty?
Cześć, mam na imię Karolina, mam 26 lat i ostatnio przypadkiem...
Forum: Zaburzenia psychiczne - Czy to może być depresja?
Od pewnego czasu nic mi się nie chce. Z trudem zaczynam każdą czynność....
Forum: Kółko wsparcia psychicznego