Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Nie potrafię ze sobą żyć (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/nie-potrafie-ze-soba-zyc/watek/450126/1.html#p450126https://www.psychiatria.pl/forum/nie-potrafie-ze-soba-zyc/watek/450126/1.html Nie potrafię ze sobą żyć Gość
Witam
Od jakiegoś roku czuje się zupełnie niepotrzebny.
Mam dziwne myśli. Czasami wyobrażam sobie, że popełniam samobójstwo i moje problemy się kończą.
Wszystko mnie przytłacza. Wydaje mi się, że nic już w życiu nie osiągnę i nic już nie ma sensu.
Wszyscy mi mówią, że jestem wartościowym człowiekiem, dobrze wychowanym, miłym, kulturalnym i zdolnym.
Niestety ja twierdzę inaczej.
Całe moje życie toczy się nie w tą stronę, w którą chciałbym aby się toczyło.
Nigdy nie byłem super przebojowym człowiekiem, ale nigdy też nie było ze mną tak źle.
W pracy cały czas staram się dawać z siebie wszystko, ale coraz gorzej mi to wychodzi.
I chociaż nikt się na mnie nie skarży, często nawet mnie chwalą, ja wiem, że moja efektywność spada, bo żeby coś z siebie dać muszę z sobą walczyć.
Jeszcze niedawno tak nie było.
Uważam, że nic mnie już lepszego nie spotka.
Kiedyś miałem plany...niestety ukończyłem studia, które okazały sie zupełną pomyłką.
Chciałbym zmienić obecną pracę, bo już zaczynam w niej nie wytrzymywać, ale mam kompletną blokadę.
Boje się nowych rozmów kwalifikacyjnych itp. bo z góry wiem, że i tak będą lepsi ode mnie. Już kilka razy tak było.
Zamykam się także na ludzi/znajomych.
Pozrywałem wszelkie kontakty z ludźmi ze studiów.
Nie chcę nigdzie wychodzić itp.
Bywają dni, że czuje się zupełnie normalnie. Mam ochotę na wszystko, chęć do życia.
Jednak częściej mam doła i czuje się przygnębiony
Czasami naprawdę uważam, że jedynym rozwiązaniem będzie mój koniec.
Chociaż znając mnie to też mi się nie uda ;(
Nie wiem jak mam dalej funkcjonować - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Wizyta u innego lekarza...
Witam,Chciałem się zapytać, czy jeżeli osoba miała rok wcześniej...
Forum: Zaburzenia psychiczne - Brak pewności siebie, zakłopotanie w życiu codziennym
Hej,Przychodzę tutaj z czymś co mnie całkowicie męczy i utrudnia...
- Nie chcę już tu być. Boję się skończyć ze sobą
Witam wszystkich, chciałabym się wygadać, chciałabym dostać...
Forum: Kółko wsparcia psychicznego - Pytanie o lek.
Witam Serdecznie.Od paru lat mam problem z nerwica natręctw, depresja,dziwne jakieś...
Forum: Depresja