Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: nie wiem co robić z mężem (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/nie-wiem-co-robic-z-mezem/watek/1131388/1.html#p1131388https://www.psychiatria.pl/forum/nie-wiem-co-robic-z-mezem/watek/1131388/1.html nie wiem co robić z mężem
Witam! proszę o pomoc bo już nie daję rady sama. a w dodatku za kilka dni mam przejść 4 cięcie cesarskie. Jestem na skraju wykończenia... Podejrzewam że mąż cierpi na psychozę po amfetaminie. Jego (i moja) przygoda ze speedem zaczęła się rok temu. Ja chciałam schudnąć, on nie chciał żebym brała sama, ale nie odradzał. Początkowo zdarzało się nam raz na dwa tygodnie, póżniej jak wiadomo coraz częściej. Pierwsze objawy jego dziwnego zachowania pojawiły się pod koniec czerwca, ale wtedy jeszcze brałam więc nie dostrzegłam niebezpieczeństwa. były to następujące zachowania: 1.kojarzenie wszystkiego z seksem- słów, zdań, zachowań które są codziennością. 2. Lekki lęk przed ludźmi- wrażenie że każdy mu się przygląda.3 kompleksy- choć zawsze było nam dobrze, nagle zaczął przejmować się że niby to nie potrafi doprowadzić mnie do orgazmu. Z miesiąca na miesiąc było coraz gorzej. doszły do tego omamy słuchowe i wzrokowe, myśli że jest synem szatana lub że jesteśmy BRAĆMI sjamskimi, przekonanie że go truję by zdradzać go z jego ojcem, u którego mieszkamy.na koniec września dowiedziałam się że jestem w ciąży, w dodatku w 5 miesiącu! Załamałam się lekko, ale przestałam brać i jego też namawiałam. Wtedy mi próbował wmówić,że to tak naprawdę lek i że nic mi nie będzie. nie dałam się, ale on nie przestał brać. musiałam być silna dla maleństwa ale było tylko gorzej. zaczęłam (dopiero) zauważać jak się zmienia. twierdzi że ktoś go zgłosił do filmu i jest filmowany z ukrytej kamery, szukał podsłuchów i kamer kilka dni i nocy, Stwierdził, że całe życie go okłamuję i zdradzam z każdym i wszędzie. Mówi że ludzie spiskują przeciw niemu i ja z nimi. wszędzie widzi tajne kody dla mnie, np SAMSUNG znaczy że spotkam się z kimś o ósmej bo USMA. wkurza się gdy mówię że go nie rozumiem. potrafi nic nie mówić i nie robić przez cały dzień, patrzy wtedy w jeden punkt. zrobił się obojętny uczuciowo- stwierdził że nie wie co to miłość i nigdy tak naprawdę mnie nie kochał. twierdzi że chce być sam bo ja go niszczę i robię z niego wariata. napisał do mnie liścik że chce się zabić,bo mi i dzieciom będzie lepiej bez niego. dziećmi prawie się nie interesuje. robi awantury o byle co nawet przy nich ( 10 lat, 8 lat, 2,5 roku)i mówi że to moja wina bo jestem popier...na. w ciągu ostatniego miesiąca zrobił tak nerwowy że byle słowo wyprowadza go z równowagi. Nie wiem jak mam się zachowywać w jego obecności, gdzie to zgłosić, jak zgłosić, nie wiem nic. tylko tyle że wciąż go kocham i chcę go wyleczyć. odejść nie mam za co ani gdzie. nie pracujemy, on niby szuka ale to takie gadanie. wczoraj wezwałam policję bo krzyczał w nocy, obudził dzieci i mnie poszarpał. powiedziałam że jest naćpany i ma prochy w kieszeni. wzięli go ale tester nie wykrył narkotyków, więc go przywieźli spowrotem. on zaś wkurzył się bo go diler oszukał a mnie nienawidzi. dziś wkurza się od rana bo nic nie mówię do niego. nie wiem jak mam z nim postępować. proszę doradźcie coś...
- GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Infekcja dróg moczowych - Czy każdy psychiatra leczy?
Witam. Otóż wpisałem na portalu znanylekarz, że szukam psychiatry od...
- Wstawanie w nocy
CześćRozwinę swój poprzedni temat - nie wiedziałem, że ludzie...
- Jakie macie objawy schizofrenii paranoidalnej?
Jak w tytule. Podzielcie się swoimi objawami. Pozdrawiam.
Forum: Schizofrenia