Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: nie wiem co zrobić (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/nie-wiem-co-zrobic/watek/542983/1.html#p542983https://www.psychiatria.pl/forum/nie-wiem-co-zrobic/watek/542983/1.html nie wiem co zrobić Gość
Witam .Mam na imię Basia i od półtora roku walczę o dzieci w wieku 10 lat i 6 lat dziewczynkę i chłopca.Opowiem jak ich przypadkowo straciłam .Pewnego dnia przyjechał mój mąż z zagranicy i oznajmił mi że odchodzi bo ma narzeczoną i odszedł ode mnie i dzieci,potem dowiedziałam się że będzie miał dziecko ze swoją partnerką,po pół roku poznałam faceta i zakochałam się,mąż mi nie płacił alimentów na dzieci wiec wpadłam w długi i nie miałam za co żyć a nikt nie chciał mi pomóc więc postanowiłam latem rok od odejścia męża z domu wyjechać do mojego faceta który mieszka zagranicą żeby sobie zarobić na moje długi i jakoś się pozbierać po tym wszystkim,dzieci zostawiłam mężowi na wakacje,to był mój największy błąd za który teraz pokutuję,bo po powrocie mąż mi dzieci już nie oddał,w czasie trwa w dalszym ciągu rozprawa rozwodowa i o przyznanie opieki nad dziećmi,nie mogłam nic zrobić,ponieważ policja powiedziała mi iż to sąd musi wydać wyrok o opiekę nad dziećmi,od tamtego czasu przebywam z moim facetem za granicą a mój mąż w Polsce ze swoja partnerką i moimi dziećmi,już od roku mój mąż mi utrudnia kontakty z dziećmi i nie dał mi ich nawet na 1 dobę,rzadko ich widuję i słyszę,przez to dzieci chcą mieszkać z mężem i są ode mnie oddalone i mają do mnie zal że ich zostawiłam są przez męża przekupione i wiem że zrobi wszystko żeby dzieci zapomniały o mnie,nie wiem co robić bo cały świat mi się zawali jak sąd ogłosi wyrok że to mój mąż dostanie opiekę nad dziećmi,od tamtej pory nie płacę na dzieci bo nie mam z czego bo nie mogę znaleźć pracy dla siebie,jak tu się pogodzić z utratą dzieci które są dla mnie wszystkim,chciałabym wrócić do kraju i znaleźć sobie pracę i jakieś mieszkanie ale ten mój partner mną manipuluje i się mnie kurczowo trzyma że nie pozwala mi na uwolnienie się od niego,proszę doradcie mi co mam zrobić i jak się uwolnić od byłego faceta który musi zostać za granica a mnie tu nic nie trzyma,pozdrawiam Basia
- GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Czy jestem gruba?
Wiem że to może forum nie na to pytanie? Jednak od pewnego czasu bardzo źle...
- Co mi dolega?
Witam,Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że chodze zarówno do...
- Problem
Dzień dobry,Od trzech dni zmagam się z pewnym problemem i chciałabym...
- Uzależnienia kolegi od... Jak gdzie szukać dla niego pomocy?
Dzień dobry. Piszę w sprawie kolegi być moze shizofrenik (mama chorobaa...
Forum: Uzależnienia