Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Niszcze każdą znajomość (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/niszcze-kazda-znajomosc/watek/437808/1.html#p437808https://www.psychiatria.pl/forum/niszcze-kazda-znajomosc/watek/437808/1.html Niszcze każdą znajomość Gość
Witam. Jakoś się tak dzieje, że żadna znajomość bliższa nie może przetrwać. Jeszcze Dwa lata temu miałem przyjaciela od dzieciństwa i wiele znajomych. Ale w jednej chwili wszystko prysło. Przyjaciel mnie zdradzić, nieszczęśliwa miłość mi się przytrafiła, znajomość z innymi też się pogorszyła i wiele innych . Wciągu 2 tygodni straciłem ok 7 bliskich osób, z kolei po miesiącu kolejne tyle. Od tamtej pory nie potrafię nikomu zaufać i trzymam wszystkich na dystans. Jeżeli już z kimś się spotkam unikam rozmów na mój temat.
Ogólnie od tamtej pory mam trudny charakter, może nie na początku, ale gdy się zbliżymy do siebie w tedy błyskawicznie wszystko się wali. Nie umiem już nikomu normalnie się zwierzać że swoich problemów jedynie po wypiciu się otwieram i jakoś wszystko znika lub przeciwnie przeszłość powraca.
Zapisałem się na tańce towarzyskie z nadzieją że to coś da, dało dopóki trzymałem dystans mimo żę spotkałem tam osoby które przypominały mi moją miłość i przyjaciela który mnie zdradził. No niestety zbliżyłem się i stało się pokłóciliśmy się i to na tańcach ja wyszedłem z stamtąd ona została, poszło propozycja zmiany partnera, polecała do instruktorki i coś tam z nią mówiła. Mówi, że biorę wszystko na poważnie, nie wydaje mi się, lecz niestety jedno co mnie dotyka to to że deptam ją czasami po nogach i niby na żarty się czepia, ale ona również mnie a ja nic nie mówię. Sam nie wiem już nic. Nie wiem co jest że mną nie tak. Nie umiem już z ludźmi rozmawiać . Nie wiem co mam robić, chciał bym w kończu komuś ponownie zaufać i nie niszczyć każdej znajomości. - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Wizyta u psychologa
Witam. Na wstępie chciałabym powiedzieć, że bardzo dziękuję,...
- Pramolan brał ktoś?
Witam Dziś byłam u psychiatru zdiagnozował nerwicę lękową...
- CHAD a zerwanie
Proszę o pomoc. Mój narzeczony zostawił mnie jak przebywał w szpitalu...
- Boję się tego, że mogę chorować na schozofrenie.
HejPonad rok temu poszłam pierwszy raz do psychiatry który zdiagnozował...
Forum: Schizofrenia