Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Okłamywwnie się (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/oklamywwnie-sie/watek/509076/1.html#p509076https://www.psychiatria.pl/forum/oklamywwnie-sie/watek/509076/1.html Okłamywwnie się
Okłamywaliście się tak bardzo, że po pewnym czasie uwierzyliście w swoje kłamstwo? Ja tak. Kłamstwo dotyczyło mojej byłej. Wmawiałem sobie, że to już koniec a tak na prawdę to dalej nie mogę o niej zapomnieć. Mimo tego, że ma kogoś to ja dalej ją kocham. Dlaczego ją kocham? Bo w życiu spotyka się jedną prawdziwą miłość i wiem, że to jest ta prawdziwa miłość. Jeśli się kogoś kocha to myśli się o tej osobie cały dzień. Okłamywałem się cały czas i zacząłem wierzyć w te kłamstwo tak bardzo, że zacząłem spędzać czas z kumplami przy piwku. Sam też piłem piwo i dobrze się z tym czułem. Siedzenie przed komputerem i rejestrowanie się na portalach randkowych tylko po to by przez 5 minut poczuć się lepiej. A jak się budziłem następnego dnia to miałem kaca i wszytko do mnie wracało. Ktoś kiedyś napisał o podobnej sytuacji. Była to jakaś dziewczyna, która postanowiła zapomnieć o swoim facecie i rzuciła się w wir imprez, alkoholu i seksu a jak doszła do siebie po tym wszystkim to dalej myślała o byłym. Może wam to wydać się dziwne ale ciesze się, że pokochałem ją. mimo tego, że nie jesteśmy już razem. Zawsze będzie we mnie jakaś nadzieja na to, że może kiedyś ją odzyskam. Kiedyś powiedziała mi coś takiego "jeśli mój chłopak nie zaakceptuje naszej przyjaźni to zostawię go dla naszej przyjaźni". Jeśli jesteście w podobnej sytuacji co ja to radzę wam zaakceptować obecną sytuację. Powiem wam, że zrobiło mi się lepiej po tych słowach. Jak długo będę się tak czuł? Nie wiem. Nie okłamujcie się jeśli jesteście pewni pewnych spraw. Kłamstwo tylko boli. Ja okłamywałem się przez ponad półtora roku, że jej nie kocham. Kłamstwo mnie bolało. Wiem jedno ona zawsze będzie w moim sercu mimo tego, że czasami mną kontroluję.
- GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Sam nie wiem...
Witam,Nazywam się Kamil, mam 28 lat.Sam nie wiem dlaczego zdecydowałem się...
- Parogen
Dzień dobry,od tygodnia przyjmuję Parogen - pierwsze dwa dni po 5 mg, kolejne...
- Jakie macie objawy schizofrenii paranoidalnej?
Jak w tytule. Podzielcie się swoimi objawami. Pozdrawiam.
Forum: Schizofrenia - Nie chcę już tu być. Boję się skończyć ze sobą
Witam wszystkich, chciałabym się wygadać, chciałabym dostać...
Forum: Kółko wsparcia psychicznego