Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: opisik (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/opisik/watek/446735/1.html#p446735https://www.psychiatria.pl/forum/opisik/watek/446735/1.html opisik Gość
wczesniej w wywiadzie spozywanie alkoholu (towarzysko i weekendowo). konfabulacje przemieniajace sie w urojenia. pierwszy epizod bez hospitalizacji z delirium tremens. po trzech latach nawrot i hospitalizacja pos spożyciu SPA wymienionych w nagłówku tematu.
sukcesy edukacyjne nieolsniewajace (braki z j. polskiego i matematyki - dyskalkulia?).
za mlodu towarzystwa zlodziejskie z kleptomanami i piromanami.
notowane problemy z policja (zachowan aspolecznych ciezszych brak, bez mysli 'S' ale nadmierne myślenie o smierci i zgonach (pogrzeby, krematoria).
tytoniu nie pali, falowe napady spozywania kawy.
bigoreksji nie notowano (smalec ze skwarkami wlaczony byl do diety, golonki jak i boczek, pizza chipsy).
falowe okresy upijania sie piwem (najpierw na umor, potem wychamowanie . . . zachowanie trzezwego chumoru, lekkiej wesolkowatosci polaczonej z 'przerazliwym smiechem' w dzien czy to w nocy).
edukacja to byla jedna wielka porazka (sciaganie i brak czytanych ksiazek). nauczyciele przepuszczali z klasy do klasy widzac braki.
przez pacjenta przemawia duzo klamsta, judzicielstwa i dyssymulacji. mozna go oklamac, a on sobie nic z tego nie robi.
narkotyki, alkohol najpierw przyjmowal okazjonalnie gdy mu proponowano - potem sam organizowal uzywkowe maratony kupujac alkoholu na zapas i zwolujac towarzyszy alkoholowych libacji (sasiedzi policji nie dzwoniki, zadnych interwencji nie bylo tylko spiecia z policjantami w godzinach nocnych lub pod wplywem alkoholu).
towarzystwo pacjenta w ktorym sie obracal i dorasttal oraz znajomych z doboru do intelektualistow zaliczyc nie mozna.
mimo nauki jezykow zdolnosci poliglotycznych brak.
szybka demencja w wieku starczym nie jest wrozona - chyba, że bedzie szybki zgon.
w tym przypadku psychoza (zdarzeniowa raczej, a nie wywolana przez siebie czy innych uczestnikow imprezy) byla czynnikiem mobilizacyjno-rozwojowym.
w kontakty seksualne z plcia ta sama lub przeciwna pacjent nie wchodzi - jedynie onanizm.
pod wplywem alkoholu straszne madrzenie sie, slowotok, rozluznienie kontaktow spolecznych polaczone z blaznowaniem i podchwalanie innych osobnikow pajacujacych co napedza spirale glupoty dalsza.
jestem już uzależniony od internetu to co mi wisi anonimowo opisac? a no nic! - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Co mi dolega?
Witam,Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że chodze zarówno do...
- Szukam przyjaciółki "Hulagula"
Cześć, jestem nowa. Może odnajdę na tym forum przyjaciółkę...
Forum: Kółko wsparcia psychicznego - Oksykodon interakcja
Witam, przyjmuje wenalafaksyne 150mg kwetiapine 300mg lit 2x 250mg i tisercin 25mg i mam pytanie...
- Borderline
Mam stwierdzone borderline chodzę na terapie od roku biorę tabletki zoloft nie ma...
Forum: Zaburzenia psychiczne