Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: osoba smutna (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/osoba-smutna/watek/529718/1.html#p529718https://www.psychiatria.pl/forum/osoba-smutna/watek/529718/1.html osoba smutna Gość
Jestem corka alkocholika ! wstydze sie tego najbardziej na swiecie.. czuje do niego odraze.. gdy widze go pijanego uciekam.. nie moge patrzec! mam 13 lat.. musze ze skrucha przyznac ze mam strach przed tym zeby miec rodzine. nie chce drugi raz przezywAc tego samego..
nie jestesmy bogaci. dom mamy zwykly. ma ponad 120 lat jeszcze sie trzyma remontujemy go ale teraz to juz nie za bardzo. . tata pije odkad pamietam.nie awanturowal sie. pil i to bardzo, moze majaczyl cos gdy wracal pijany ale zaraz sie klad spac.. boze ile dalabym zeby wrocily te czasy! teraz jest pieklo. jego dom to sklep gdzie sprzedawaja alkohol.. gdy wraca strasznie sie boje.. moja mama pracuje w spoldzielni. zadna praca nie chanbi. . pracuja tam kobiety ale jest moze z 5 mezczyzn ktorzy odnosza jakies skrzynki itd. moj tata ma 2 problemy .. jeden to alkoholizm.. drugi to ZAZDROSC o mame.. gdy mama wraca z pracy ojciec zazwyczaj jest pijany! wieczny alkoholik.. ma do niej pretensje o to ze jak on to mowi tam nie zbiera pomidorow.. tam jest pelno rowow i ona sie ***... jeden wielki gnoj ! nienawidze go jest podlym swinia! boze ja juz go nie kocham...ostatnio sie awanturowal i doszlo nawet do szarpaniny.. chcial bic mame.. mama sie zdenerwowala i sama bila go w plecy.. powinna dac mu mocniej.. zasluzyl sobie za ta krzywde i podlosc,.. za mame, mnie, moja 15 letnia siostre i 19 letniego brata ! gdyby nie moj 19 letni brat to sobie tego nie wyobrazam.. to on go trzyma gdy chce sie bic..ostatnio chcial bic mojego brata.. on wyszedl na podworek i chcial bic wlasnego syna.. wiem ze moj brat kocha ojca.. gdy nieszlo mu w szkole w gimnazjum lub w technikum tata bil go paskiem za jedynki i zagrozenia..po co ? moj brat przeszedl w kazddej klasie bez problemu.. gdy go bil tym paskiem piszczalam i krzyczalam z moja siostra..mama bronila brata.. zazdroszcze moim dwom przyjaciolka jakich maja wspanialych ojcow..moj jest bagnem, jednym wielkim gownianym bagnem.. w ogole nie mamy internetu.. teraz jestem u cioci.. spie tu drugA noc.. pierwsza z mama i siostra druga juz z tylko siostra.. mama w domu z bratemm. ja nie chce wrocic do domu gdzie jest ojciec.. niestety bede musiala bo niedlugo pojde do 1 gimnazjum.. zaczyna sie szkola.. moje przyjaciolki ktore mnie trzymaja na duchu.. mama i dwoje najpiekniejszych rodzenstwa.. dla nich zyje choc chce sie zabic.. nie zrobie tego bo chce miec wspaniala i kochajaca w przyszlosci sie rodzine..wlasna.. moj brat nas teraz chroni choc dwa razy mial stluczke, w ktorej mogl zginac.. dlaczego moj tata nie zginie.. niezalowalabym bo nie ma czego..mam mame i chce miec swiety spokoj.. nie oczekuje pomocy tylko swietego spokoju !!! moja mama ma nadzerke.. moze miec raka.. mowi ze nie.. ale ja sie o nia bojee.. !
ps; przepraszam za bledy ale to zalamanie.. z wielu powodow o ktorych moze kiedys napisze - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Co to znaczy współpracy a z lekarzem ?
Chodzę na grupy uzaleznien oraz terapię o chorobach i biorę leki macie...
- Leczenie się na shizofrenie (psychoza alkoholowa)
A nim nie jestem czy wytrzymał bym pol roku beż leków na tej chorobie ? Czy...
Forum: Schizofrenia - Praca, renta, sens życia itp.
Witam. Czym jest sens życia? Czy to jest praca? Ja mam problem z pracą nie jestem w...
Forum: Schizofrenia - Myśli samobójcze
Witam, może temat spotka się z krytyką, jednakże chciałam podpytać...
Forum: Kółko wsparcia psychicznego