Forum: Zaburzenia psychiczne
Temat: porada. (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/porada/watek/1050629/1.html#p1050629https://www.psychiatria.pl/forum/porada/watek/1050629/1.html porada. Gość
witam,
krotko opisujac moj przypadek:
mam 25 lat, od 5 lat pod opieka psychiatryczna. w historii diagnostyki choroby przeszedlem przez wiele diagnoz, niedawno odbylem 4-miesieczna terapie na oddziale psychiatrycznym, obecna diagnoza to kombinacja zaburzen osobowosci (chwiejna emocjonalnie, narcystyczna, histeryczna) i depresja. samobojcze zapedy od wczesnego dziecinstwa, ostatnie podejscie 5 lat temu. na obecna chwile przyjmuje leki w postaci mirtazapina 30mg i kwetiapina 100 mg. w przeszloscia bylem diagnozowany jako bipolar, borderline, schizofrenik.
na obecna chwile nadal jestem pod opieka lekarska lecz czuje sie nieco ignorowany zwazywszy na histeryczne zapedy.
moj stan na obecna chwile jest taki ze przez wiekszosc czasu czuje sie dobrze, zaczalem prowadzic zdrowy (nawet bardzo przez co obawiam sie pojscia w extreme) tryb zycia. mimo wszystko co jakis czas powraca ekstremalnie zle samopoczucie. na codzien jestem w stanie sobie wytulaczyc dlaczego sie tak a nie inaczej w danym momencie czuje lecz w czasie tego "czasu" wszystko wydaje sie byc nielogiczne, chaotyczne, niekontrolowane, tak jakbym z jednej rzeczywistosci przeniosl sie w druga. dochodze do glebokiej depresji w ktorej trace nadzieje (lecz pomimo mysli samobojczych czy okaleczania przeczekuje ten czas). od kilku dni watek ten wrocil, intensywnie nasilony bez mozliwosci logicznego wyjasnienia (co mnie bardzo frustruje) plus towarzysza temu obrzydliwe mysli odnosnie innych osob, nawet z bliskiego otoczenia dla przykladu: mimo braku seksualnego pociagu do drugiej osoby z racji pluci czy wieku mysli ktore nakazuja mi gwalt na drugiej osobie lub zadanie jej bolu czy inne lubiezne czynnosci. nie mam problemu z kontorlowaniem sie, mimo wszystko jest mi to wyjatkowo obrzydliwe i coz, przerazajace do przezycia. druga kwestia to nagle przejscie ze stanu depresji do stanu maniakalnego w ktorym odczuwam silna potrzebe szybkiego wykonywania pewnych wiekszosci czynnosci, nadmierna predkosc mysli i uczucie braku kontroli w ciele oraz energii ktora rozsadza od srodka.
bylbym wdzieczny za porade. - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Regulamin
Witam. Przebywam na oddziale psychiatrycznym około 7 tygodni dziś miałem dopiero...
Forum: Prawa pacjenta - Zle samopoczucie
5 dni temu zwiększyłam dawkę wenlafaksyny z 150 na 300 czułam się...
Forum: Depresja - 🙂🙂🙂
Witam wszystkichJestem Edyta -zajmuje się dorosłym niepełnosprawnym synem z...
Forum: Zaburzenia psychiczne