Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: problem z kuzynką (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/problem-z-kuzynka/watek/542079/1.html#p542079https://www.psychiatria.pl/forum/problem-z-kuzynka/watek/542079/1.html problem z kuzynką Gość
Mój wuj i ciotka mają problem z córką (dorosła kobieta).
Parę lat temu wuj wyjechał pracować do Norwegii, po kilku latach sprowadził tam żonę. Na życzenie swej córki przekazali jej dom (darowizna - oczywiście było ustalone między nimi na jakich warunkach). Kiedy zaczął się kryzys wrócili do Polski, do domu oddanego w darowiznę, gdyż nie mieli dokąd wrócić. Wyremontowali sobie część piwniczną i w niej zamieszkali. Wtedy zaczął się problem. Córka (wówczas pracowała w straży miejskiej, jej mąż (drugi) jest policjantem) zaczęła stwarzać poważne problemy:
-często się awanturowała (głównie o to, że wrócili do Polski i o to, że w ogóle żyją)
-odłączanie prądu w ich części mieszkalnej
-ustawianie pojemników na odpady po oknem ich sypialni
-głośne wyzwiska pod ich adresem w obecności osób trzecich
-częste wezwania policji (głównie bez przyczyny- koledzy jej męża załatwiali sprawę)
-pewnego razu wezwała policję, pogotowie twierdząc, że jej matka morduje siekierą jej syna... (została ukarana bodajże zwolnieniem z pracy za to kłamstwo)
-pozwala mężowi znęcać się nad jej dzieckiem z pierwszego małżeństwa (dziecko albo nic nie je przez cały dzień, lub też były przypadki, że było zmuszane do jedzenia takich ilości by zwymiotowało), jest też poniżane przez męża matki
-córka zabrania spotykać się swym rodzicom z wnukami
-ostatnio wszem i wobec ogłaszała, że jest w ciąży, choć w ciąży nie była
-bardzo często mówi do siebie, czasami wydaje się jakby nieobecna
-wiele, wiele innych przypadków dziwnego zachowania typu namawianie reszty rodziny przeciw jej rodzicom, dziwna zemsta na bracie (został deportowany z zagranicy za niepłacenie alimentów byłej żonie, z resztą byłemu mężowi zrobiła to samo - a jej obecny mąż pojechał na lotnisko i śmiał mu się w twarz...). To tyle co o tym wiem, choć tego na pewno jest więcej.
Wuj i ciotka obawiają się o własne zdrowie i życie.
Obecnie wnieśli sprawę do sądu o odwołanie darowizny, jak i do pomocy społecznej, ale te sprawy długo się ciągną a zdrowia wujowi ubywa...
Moje pytania brzmią:
kto może im pomóc?
jak zmusić ich córkę do badań psychiatrycznych?
jak przyspieszyć te ciągnące się sprawy?
Choć ja szczerze wątpię, czy ich córka wraz z mężem wyprowadzą się po cofnięciu darowizny,
a policja, tam gdzie mieszkają im nie pomoże, bo to kumple męża córki - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Schizofreniczka pozna schizofrenika
Cześć. Choruję na schizofrenię paranoidalną, jestem kobietą....
Forum: Schizofrenia - problem z odawaniem moczu
Mam problem z oddawaniem moczu w miejscu publicznym lub gdy ktoś na mnie patrzy to wtedy...
Forum: Zaburzenia psychiczne - Chorzy na Chad, proszę o pomoc!
PROSZĘ O POMOC!!! Ci z Was, którzy chorują na chad szczególnie z...
- Bezsenność
Witam. Mam 28 lat i odkąd pamiętam miałem problemy ze snem. Przez ponad 2 lata...
Forum: Problemy ze snem