Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Problem ze znajomym (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/problem-ze-znajomym/watek/1402674/1.html#p1402674https://www.psychiatria.pl/forum/problem-ze-znajomym/watek/1402674/1.html Problem ze znajomym
Dzień dobry!
Jestem nowa na forum ponieważ potrzebuje troche informacji na temat zachowań osob z zaburzeniami dyssocjalnymi.
K.poznałam 12 lat temu,kiedy opuszczał zk(odbywał karę wspólnie z moim obecnym już bylym meżem).Traf tak chciał ze się spotkaliśmy i od razu nawiazaliśmy tak to nazwę "więź".Naszej relację nie można było nazwać związkiem(ze wzgledu ze byłam już z kimś innym)może fascynacja chemia...Była też dość specyficzna ze strony K.Już pierwszego dnia mówił ze kocha itp. ( dziś daje to już dużo do myślenia)Odzywał sie czasami.... Zawsze z tymi samymi tekstami( ze kocha ze mysli ze teskni....ha ha ha)czasami pojawiał sie tak po prostu...trwało to może kilka miesięcy może pół roku i przepadł.Dodam ze dzieliło nas ponad 100 km. Z tamtego okresu pamietam jeszcze ze w moje rece trafiła jego opinia lekarska ze słowami "zaburzenia dyssocjalne".Wtedy to było dla mnie kompletnie niezrozumiałe,te słowa nic nie znaczyły.
Teraz,po 12 latach,K. zjawia sie u mnie.Zachowuje sie tak jak wtedy. Pamięta wszystko jakby to było wczoraj.Przeprasza, twierdzi że się zmienił,że wydoroślał,błaga o następne spotkanie.Opowiada bajeczki jaki to z niego biznesmen😄Może i bym mu uwierzyła ale wyglądał tak samo jak go pamietałam.Te same spodnie,ta sama bluza te same okulary,nawet zapach ten sam...ale na szczeście znów przepadł...
I stąd moje pytania:
1.czy on może się jeszcze pojawić?
2. czy grozi mi jakieś niebezpieczeństwo?
3.a może mogę mu pomóc?
Troszkę mi namieszał.... - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Prośba o wypełnienie ankiety
Szanowni Państwo,w imieniu autorki prosimy o wypełnienie poniższej...
Forum: Po godzinach - Wizyta u innego lekarza...
Witam,Chciałem się zapytać, czy jeżeli osoba miała rok wcześniej...
Forum: Zaburzenia psychiczne - Emocje,a ich brak po neuroleptykach ?
Witam. Przyjmowałem rispolept w dawce max 8mg doba w szpitalu, na chwile obecna...
Forum: Schizofrenia - Zaburzenia paranoidalne F23.0 bez schizofremii
Witam. Ubiegłego roku w maju zachorowałem na zaburzenia paranoidalne F23.0 bez...
Forum: Schizofrenia