Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Problemy osobowościowe w związku małżeńskim – identyfikacja przypadku. (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/problemy-osobowosciowe-w-zwiazku-malzenskim-identyfikacja-przypadku/watek/785878/1.html#p785878https://www.psychiatria.pl/forum/problemy-osobowosciowe-w-zwiazku-malzenskim-identyfikacja-przypadku/watek/785878/1.html Problemy osobowościowe w związku małżeńskim – identyfikacja przypadku.
Jestem mężem kobiety, która w dzieciństwie i młodości miała problemy osobowościowe (nie wiem czy to jest właściwe określenie).W okresie naszej znajomości próbowała mnie zniechęcić do kontynuacji naszego związku twierdząc, że „nie kocha siebie samej i wręcz siebie nienawidzi”,że ja zasługuję na inną kobietę. Miała też bulimię. Jesteśmy rodzicami nastoletnich dzieci. Żona potrafi okazywać swoją czułość dzieciom oraz psu. Ja zawsze byłem traktowany z dystansem. Mi nigdy nie okazywała takich uczuć. Nie miała powodów do zazdrości. Było mi z tym trudno życ ale jakoś się do tego przyzwyczaiłem, bo ją kocham jak również nasze dzieci.Kiedyś powiedziała, cytat:..nie pokocha mnie taka samą miłością jak ja ją kocham. Tym bardzo mnie zraniła. Pomimo tego dalej ją kocham, ale nie jestem w stanie zrozumieć jej postępowania. Coraz trudniej wyobrażam sobie wspólną przyszłość. Ona przypomina zachowanie swojej matki, z którą jest bardzo zżyta. Dzieci też zauważyły, że "coś jest nie tak" w naszym związku. Czy to można jakoś sensownie wytłumaczyć w kategoriach zaburzeń osobowościowych czy psychicznych? Trudno mi żyć z taką kobietą i wspólnie wychowywać dzieci. Będę bardzo wdzięczny za fachową pomoc i wyjaśnienia.
- GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Żele intymne
Do tej pory nie próbowaliśmy jeszcze dzialania żeli intymnych ale czy...
Forum: Po godzinach - Czuję, że zmarnowałam sobie życie
Mam 20 lat, od 13 do 19 roku życia zmagałam się z depresją, teraz jest ze...
Forum: Kółko wsparcia psychicznego - 23 lata i brak chłopaka, lęk przed samotnością
lata teraz skończyłam.Nigdy nie byłam i aktualnie nie jestem w związku....
Forum: Po godzinach - URODYNAMIKA W GDAŃSKU
Kochani,czy zna ktos jakis gabinet w Gdansku,gdzie wykonuje sie badania urodynamiczne?