Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Problerm podstawowy (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/problerm-podstawowy/watek/537398/1.html#p537398https://www.psychiatria.pl/forum/problerm-podstawowy/watek/537398/1.html Problerm podstawowy Gość
Problem podstawowy z jakim spotyka się większośc samobójców to BRAK GODNOŚCI i POCZUCIA WŁASNEJ WARTOŚCI . Są to w sumie tożsame pojęcia gdyz wynikają z siebie (pierwsze z drugiegi i na odwrót) . wiem bo sam jestem w czarnej du***ie . Godność jest niezbywlną wartością dla kazdego, ale inni ( despotyczny ojciec, partner egoista, szef w pracy i inni ) niszczą ją . Zabrnia godności jest jednoznaczne ze zniszczeniem naszego wizerunku w naszych oczach a wiec i zniszczeniem naszego poczucia wartości . nadrabiamy ją często byciem "przebojowym" ale to jest tylko zamiennik utraconej lub zniszczonej godności . Np. kryzys wieku średniego (jakże śmieszny) jest przyczyną sporej większości samobójstw mężczyzn 40-50 letnich na czły świecie. dzieciaki popełniają samobójstwo bo dorośli (rodzice) zwalają odpowiedzialność za swoje osobiste porażki na własne dzieci ( gdybyś się nie urodził wszystko było by cacay)
. Gów***o było by cacy,bo trzeba powiedzieć jasno (obarczanie dziecka za własne pomyłki to jest kure***o). Dlatego tez jest tyle samobójst wśród nasteletnich chłopaków i tele młodych dziewczyn poprawia sobie wartość wiążąc się z facetami (czesto starszymi -np.substytut ojca- ale cżesto z desperacji ).
MOJE PRZESŁANIE NA KONIEC.
ZANIM POPEŁNICIE SAMOBÓJSTWO ZASTANÓWCIE SIĘ DOKŁADNIE DLACZEGO CHCECIE JE POPEŁNIC BO PRZYCZYN JEST WIELE ALE MIANOWNIK JEST ZAZWYCZJ WSPÓLNY . NIE WAŻNE JAK WAM ZABRANO GODNOŚĆ I POCZUCIE WŁASNEJ WARTOŚCI . WAZNE ŻE JE WAM ZABRANO .
MOJE MOTTO BRZMI JAK NIE WIESZ CO ROBIĆ "NIE RÓB KU***A NIC, BO ŚMIRĆ JEST JEDNĄ Z TYCH ZASR***CH ŻECZY KTÓRYCH COFNĄĆ SIĘ NIEDA" - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Czy jestem gruba?
Wiem że to może forum nie na to pytanie? Jednak od pewnego czasu bardzo źle...
- F 10.5 zaburzenia psychotyczne po alkoholu
1.5 roku temu miałem zaburzenia psychotyczne na temat Covida i religii stwierdziłem...
Forum: Uzależnienia - Nerwica żołądka
Witam wszystkich, podejrzewam u siebie nerwice żołądka. Od kilku lat mam albo...
- Proszę o pomoc
Cześć. Ja przychodzę po poradę, może ktoś coś podpowie??...
Forum: Kółko wsparcia psychicznego