Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Prośba do wszystkich nieświadomych schizofreników!! (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/prosba-do-wszystkich-nieswiadomych-schizofrenikow/watek/742449/1.html#p742449https://www.psychiatria.pl/forum/prosba-do-wszystkich-nieswiadomych-schizofrenikow/watek/742449/1.html Prośba do wszystkich nieświadomych schizofreników!!
Do wszystkich nieświadomych schizofreników
Jeżeli,nie rozumiecie dlaczego lekarz uznał Was za chorych, nie czujecie się chorzy, to tylko dlatego,że nie znacie funkcjonowania własnych mózgów, działania i znaczenia mowy języka polskiego. Najprawdopodobniej zostaliście wychowani w rodzinie w której Was upośledzano zamiast uświadomić.
Kiedy pierwszy raz usłyszałam diagnozę chora, czułam tą chorobę, ale również czułam,że byłam i jestem cały czas wrabiana i rolowana przez rodzinę,znajomych,nauczycieli, przez ludzi których bardzo kochałam.
Szukałam odpowiedzi w książkach w literaturze fachowej,wszystkich wiadomości o schizofrenii, nie znalazłam. Nie pomogli mi lekarze, nie uratowało państwo,znajomi.
To nie tabletki wrócą Wam zdrowie, tylko zrozumienie i uświadomienie sobie własnych myśli i słów.
Przede wszystkich nie bój się używać słówka” nie” . Uświadom sobie znaczenie słówka nie. To najważniejsze musisz wiedzieć czemu człowiek mówi nie.
Po drugie trzeba sobie powiedzieć słówka odwrotnie,jeżeli mówiliście wcześniej „śpisz”,”śpię”,” jestem śpiący” teraz powiedz sobie „nie śpię”, „nie jestem spiący”, powiedz sobie tak cały dzień nawet milion razy, tak samo jeżeli wcześniej mówiłeś „leżę „to teraz powiedz sobie „nie leżę”, „nie jestem leżący”. Powtarzaj sobie tylko te słówka. Zastanów się co czujesz. Jakie znaczenie mają dla ciebie te słowa. Czy uświadomiłeś sobie to,że właśnie w tej chwili śpisz, to że w tej chwili leżysz. Powinieneś sobie uświadomić,właśnie to,że jeżeli powiesz sobie w ten sposób bardziej zrozumiesz siebie. Stosuj to ćwiczenie milion razy aż się uspokoisz.
Słówko „nie”,jeżeli je wypowiesz :” nie leżę”, nie śpię” powoduje,że upieramy się na tą czynność, a także uświadamiamy sobie to co robimy.
Jeżeli chcę się skupić,pomyślę sobie, „nie poskupiam się”,”nie skoncentruję się”
I właśnie mój umysł będzie skupiony.
Po trzecie,jeżeli zawsze wszystko sprowadzasz do pieniędzy, uwierz mi nie o pieniądze nie chodzi, nie szukaj bezpieczeństwa w pieniądzach, nie kryj się za pieniędzmi. „Nie pieniądze nie, nie miliony nie, nie tysiące nie”- powtarzaj sobie tak,głośno i wyraźnie. - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
Reklama
Zobacz inne dyskusje
- Wstawanie w nocy
CześćRozwinę swój poprzedni temat - nie wiedziałem, że ludzie...
- Jakie macie objawy schizofrenii paranoidalnej?
Jak w tytule. Podzielcie się swoimi objawami. Pozdrawiam.
Forum: Schizofrenia - Potrzebuje pomocy
Chciałbym się dowiedzieć, co może oznaczać obecność w...
Forum: Zaburzenia psychiczne