Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: PRosze o pomoc, czy to schizofrenia? (2)
- https://www.psychiatria.pl/forum/prosze-o-pomoc-czy-to-schizofrenia/watek/498378/1.html#p498378https://www.psychiatria.pl/forum/prosze-o-pomoc-czy-to-schizofrenia/watek/498378/1.html PRosze o pomoc, czy to schizofrenia?
Piszę w takiej sprawie.. mam problem z mama. MOja mama byla zawsze zwiazana z kosiciolem.. tzn angazowala sie,chodzila na jakies spotkania.. po prostu brala czynny udzial w zyciu kosciola... i wlasnie...problem polega na tym..ze to wszytko chyba zle na nia wplynelo. Od kilku lat... mama dzien w dzien.. gada o takim ksiedzu..który jej niby dokuczyl.. mowi ze ten ksiadz przesyla jej swoje mysli, ze przez niego wyspowiadala sie nie ze swoich grzechow.. i nikt teraz jej nie chce udzielic rozgrzeszezenia... i ona tym sie zadrecza.( chodzi od ksiedza do ksiedza.. opowiada o tym wszystkim.. spowiada sie czesto i ksieza udzileja jej rozgrzeszerzenia ale ona twierdz ze tego nie robia..).Mama ma takie jakby napday tzn gada caly czas o tym.. nie da sobie nic przetlumaczyc.. podnosi glos jak ktos mowi nie tak jak ona chce.. a ostatnio zauwazylem nawet.. tak jakby rozmawiala z kims.. tak jakby cos ktos jej mowil w myslach... i ona mu na to odpowiadala- wyglada to jakby sie z kimś kłociła.... i to sie powtarza dosc czesto...poprostu prowadzi tak walke zewnetrzna. Mama sama mowi ze nie bedzie sie wydzierac... nie bedzie ciagle gadac.. bedzie mowic to co chce jak jej udziala rozgrzeszeszenia...nie daje sobie przetlumaczyc i nie chce slyszec o lekarzu... mowi ze zgodzi sie na lekarza.. pod warunkiem ze tamten kaplan bedzie przy tym... i ze ten kaplan sie przebada, bo mama twierdzi ze on jest psychiczny...Mama byla jakies dwa lata temu w szpitalu psychiatrycznym.. chyba jakis tydzein czasu...tata jakos z wujkiem ja zaciagnal.. nie wiem jak oni to zrobili... ale uwierzcie mi....co to byl za widok jak ja odwiedzalem.... wsadzili ja na jakies pietro z takimi psycholami ze masakra... przychodze...w odwiedziny a mama z takimi wyrzutami na nas patrzyla..mowi do nas widzicie jacy tu sa ludzie.. " ja im pomagam jesc, ja pomagam tym pielegniarkom jak sobie nie daja rady"..a wy mnie tutaj daliscie.. Podobno sa takie procedury.. ze najpierw sie trafia do odzdzialu dla tych najgorzej robnietych.. a potem.. sie schodzi do odzialuje coraz lepszego... jezeli lekarz stwierdza..ze nie stanowi zagrozenia.
Po tyg czy dwoch zabralismy ja stamtad. Mama nie zaniedbuje swoich obowiazkow jako matka... naprawde robi wszytko co robila.. tylko ma ten problem.. i Chodzi i obojetnie kogo spotka opowiada o tym swoim problemie szuka wszedzie.. pomocy.. NIe wiem sam co robic tata sie juz chyba poddal... brak ciszy brak spokoju..codzienne lzy mamy to wszystko jest na porzadku dziennym... Nasza rodzina... ciocie wujkowie mysla o tym zeby.. na sile po prostu ja znowu wsadzic do tego szpitala.. A ja sie zastanawiam czy nie mozna tego inaczej rozwiazac...zastanawiam sie czy nie jechac do tego ksiedza i pogadac z nim i poprosic o pomoc w rozwiazniu tego problemu... bo wydaje mi sie ze to by byl najlepszy spobob i najlagodniejszy zeby mama chciala sie poddac leczeniu. Jezli ktos moze cos poradzic, albo w jakikolowiek pomoc bede wdzieczny.. - https://www.psychiatria.pl/forum/prosze-o-pomoc-czy-to-schizofrenia/watek/498378/1.html#p498561https://www.psychiatria.pl/forum/prosze-o-pomoc-czy-to-schizofrenia/watek/498378/1.html PRosze o pomoc, czy to schizofrenia? Gość
Tez tak mysle,porozmawiaj z ksiedzem i jesli chodzila do psychiatry to tez sie skontaktuj bo to moze nawrot choroby i moze byc gorzej -problem napewno jest.Moze byla zle zdiagnozowana albo nie brala odpowiednich lekow.
- GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Psychoza po narkotykach
Witam, mój chłopak zerwał z nałogiem jakim była amfetamina. Nie wiem...
Forum: Uzależnienia - Zoloft działania niepożądane
Na ulotce zoloftu mam w działaniach niepożądanych (niezbyt częstych - czyli...
Forum: Depresja - Zapytanie o pomoc
Witam serdecznie potrzebuje pomocy moj ojciec 64 lata leczy sie na depresje zazywa Parinoxol od...
Forum: Depresja