Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Proszę o pomoc, nasilenie objawów chorobowych (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/prosze-o-pomoc-nasilenie-objawow-chorobowych/watek/76695/1.html#p76695https://www.psychiatria.pl/forum/prosze-o-pomoc-nasilenie-objawow-chorobowych/watek/76695/1.html Proszę o pomoc, nasilenie objawów chorobowych
Jestem DDA i na dodatek współuzależniona.Od dziecka miałam problemy psychiczne, teraz jestem pod opieką psychiatry, ale obawiam się, że źle zinterpretwał moją chorobę, bo leki niewiele mi pomagają(tylko, gdy mam lęki). Często mam wrażenie, że ktoś "wysyła" mi swoje myśli. Podobnie jak w przypadku anoreksji czy bulimii. Te myśli karcą mnie za wszystko, wyśmiewają się z tego jak się zachowuę i jak wyglądam. Mam napady panicznego lęku, boje się, że w związku z wyrastaniem w takiej rodzinie, moje życiezostało już przesądzone i skończę jako alkoholiczka(imo, że w ogóle nie piję). Wtedy ten "głos"(nie mam omamów słuchowych, głos jest w głowie) mówi mi, że najlepszym wyjściem jest się zabić, bo jestem za słaba i wyśmiewa się ze mnie.
Od 13 r.ż się samookaleczałam. Kilkakrotnie przedawkowywałam śdrodki usypiające, ale tylko raz wylądowałam w szpitalu.
Dzisiaj bardzo źle się czuję psychicznie, a jest sobota i nie mam gdzie się zgłosić. W takich wypadkach brałam "Diphergan" ale mi się skończył. A Pernazyna,którą dostaje w ogóle nie pomaga. Boje się, że "głos" może mnie zmusić do zrobienia czegoś, czego nie chce...
Oprócz tego czuję wewnętrzne drżenie, przyspieszone bicie serca, ucisk w gardle.
Co mogę zrobić żeby zlikwidować te objawy, bo znając siebie, będą się one coraz bardziej nasilały. Muszę coś zrobić, bo inaczej nie wytrzymamOstatnia edycja: - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Konsultowanie a leczenie psychiatryczne.
Witam,Chciałem się zapytać jaka jest różnica pomiędzy...
- Wizyta u innego lekarza...
Witam,Chciałem się zapytać, czy jeżeli osoba miała rok wcześniej...
Forum: Zaburzenia psychiczne - Emocje,a ich brak po neuroleptykach ?
Witam. Przyjmowałem rispolept w dawce max 8mg doba w szpitalu, na chwile obecna...
Forum: Schizofrenia - pogorszenie stanu
Hej, w grudniu poszłam do lekarza rodzinnego w związku z pojawiającymi się...