Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: psychoza poporodowa (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/psychoza-poporodowa/watek/522540/1.html#p522540https://www.psychiatria.pl/forum/psychoza-poporodowa/watek/522540/1.html psychoza poporodowa
Witam wszystkich. Dawno nie pisałam bo właściwie niewiele się zmienia w zdrowiu mojej córki. Wygląda to jak by była na huśtawce. Pare dni czuje się lepiej to znowu gorzej. Leczy się prywatnie . Na początku było lepiej a teraz jak lekarz zmniejsza jej lekarstwa to znowu gorzej. Wracają urojenia,strach przed ludżmi,słyszy głosy..............ciągle o niej gadają. Wtedy idzie spać i przesypia cały dzień.
Jeżeli chodzi o relacje z dzieckiem to troche lepsze. Mała ma 20 m-cy. Zostaje z mamą ale tylko wtedy gdy ja muszę coś zalatwić. Tak to bawia się ale córka woli żebym była w pobliżu. Zostawiam ją oczywiście tylko wtedy gdy czuje się lepiej.Mała jest strasznie uparta i ruchliwa,trzeba ją bardzo pilnować .Czasami wydaje mni się że ona chyba nigdy nie potrafi zająć się małą jak matka. Ciągle myśli co będzie jak mnie zabtaknie a mała urośnie i będzie jakiś problem to poradzi sobie.Nawet jak czuje się lepiej idzie na zakupy i nie ma urojeń to jest zamyślona. Nie mogę zrozumieć że tak ciężko wziąść się w garść i myśleć na bieżąco a nie co będzie./Ma równie problemy ze swoim wyglądem ponieważ bardzo przytyła i strasznie dużo je po tych lekarstwach nie może się powstrzymać od jedzenia,to też ją dobija.Tak naprawde to nie wiem jak mam jej pomóc. Prosze o wypowiedzi jak sobie radzicie w podobnych sytuacjach. Pozdrawiam - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Nie chcę już tu być. Boję się skończyć ze sobą
Witam wszystkich, chciałabym się wygadać, chciałabym dostać...
Forum: Kółko wsparcia psychicznego - Uciec od schizofreników i zacząć nowe życie. Współuzależnienie.
Witam. Chciałbym się podzielić moją historią, może ktoś...
Forum: Kółko wsparcia psychicznego - Borderline śmiertelny związek
Witam jestem związku z dziewczyną która cierpi prawdopodobnie na borderline....
Forum: Kółko wsparcia psychicznego - Sam nie wiem...
Witam,Nazywam się Kamil, mam 28 lat.Sam nie wiem dlaczego zdecydowałem się...